10 voordelen van een detox sapkuur

Datum: juni 3, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid
Detox sapkuur

Samenvatting Artikel

10 voordelen van een detox kuur

Een detox kuur is de afgelopen jaren erg populair geworden en wordt gebruikt om het lichaam te laten herstellen. Hierbij beperkt u uw eetpatroon door alleen sappen te drinken die rijk zijn aan vitaminen en antioxidanten. Heeft u nog uw twijfels? In dit artikel geven we 10 voordelen van een detox sapkuur.

1. U zult u gezonder voelen

Goede detox sappen zijn rijk aan diverse vitaminen. De meesten komen niet toe aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) die wordt aangeraden en hebben dan ook een tekort. Een sapkuur zorgt ervoor dat u dagelijks voldoende vitaminen binnenkrijgt, wat positief zal bijdragen aan uw gezondheid.

2. U krijgt meer energie

Een detox sapkuur zal uw energieniveau versterken. Zelfs bij een detox kuur van 3 dagen zult u dit effect hebben en het verschil al merken. Heeft u stiekem wel cafeïne nodig om wakker te blijven? Dit zal verleden tijd zijn. Tijdens de sapkuur zal uw lichaam voldoende enzymen en vitaminen binnenkrijgen, waardoor u geen last meer zal krijgen van energiedips.

3. U zal volledig gehydrateerd zijn

Velen vergeten weleens om dagelijks voldoende water te drinken. Hierdoor kunt u gedehydrateerd zijn en kan dit gevolgen hebben voor uw gezondheid. Een sapkuur zal ervoor zorgen dat u gehydrateerd bent, omdat u constant blijft drinken.

4. Goed om snel af te vallen

Naast sapjes, zult u ook shots drinken die vol vitaminen zitten. Hiernaast zult u geen vaste voeding binnenkrijgen. Dit zorgt er daarom voor dat u snel zult afvallen. Echter wordt het niet aangeraden om een sapkuur te doen, puur om af te vallen. Het doel van een sapkuur is om uw lichaam te reinigen en het afvallen is alleen een klein pluspuntje.

5. Helpt tegen slechte eetgewoontes

Een aantal slechte gewoontes waar we aan kunnen denken zijn roken en drinken. Velen zijn hier verslaafd aan. Tijdens de detox is het natuurlijk niet toegestaan om te roken of te drinken. Uw verlangen naar deze slechte gewoontes worden onderdrukt. Na de sapkuur is de basis voor een gezonde levensstijl al gelegd. Het is daarna aan u om de juiste stappen te nemen.

6. Goed voor de organen

Het hoofddoel van een detox sapkuur is het herstellen van de organen. Doordat u geen vast voedsel consumeert krijgen uw organen even de kans om te herstellen. U zult geen bewerkte producten met schadelijke stoffen binnenkrijgen. Uw lever en nieren kunnen dan eindelijk even uitrusten.

7. Verbeterde concentratievermogen

Zoals we al eerder hadden aangegeven, bevatten de sappen veel vitaminen. Hierdoor verbetert uw concentratievermogen. U bent ook nog voldoende gehydrateerd en u krijgt essentiële voedingsstoffen binnen die de hersenfuncties verbeteren.

8. Verbeterde spijsvertering

Tijdens de detox sapkuur zult u weinig tot niks eten. De spijsvertering krijgt dan de kans om te rusten en te resetten. Hiermee hoeft uw lichaam niet te focussen op het verwerken van voedsel en kan het zich alleen richten op het herstellen.

9. Goed voor de huid

Water is een belangrijk aspect als het gaat om de uitstraling van uw huid. Drinkt u genoeg water? Dan zal dat ook bijdragen aan een stralende huid. Met de sapkuur krijgt u voldoende vloeistoffen binnen. Ook is het lichaam tijdens de detox in staat om snel de afvalstoffen te verwerken, waardoor een stralende huid mogelijk is.

10. De basis van een gezonde levensstijl

Hoewel u niets eet tijdens de detox sapkuur, zult u wel bewuster gaan nadenken over uw eetgewoontes na de detox. De kans dat u zal kiezen voor gezondere alternatieven die nog steeds lekker zijn wordt groter. Als u een detox sapkuur gaat doen wordt het aangeraden om erna wel een gezonde levensstijl voort te zetten, omdat u al een goed begin heeft.

Meer weten over gezond leven?

Zoals u ziet zitten er veel voordelen aan een detox sapkuur vast. Wilt u meer gezondheidstips of informatie over voeding en gezondheid? Houd dan Startup24 in de gaten.