Hondenvoer

Datum: april 7, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Hondenvoer

Samenvatting Artikel

Hondenvoer: waar moet u op letten?

Goede voeding is voor iedereen belangrijk, ook voor uw hond. Daarom is het belangrijk dat u het beste voer voor uw trouwe vriend in huis hebt. Maar wat voor soorten voer zijn er eigenlijk en wat is het beste voor uw hond? In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten bij het kopen van hondenvoer.

Wat voor type hondenvoer is er?

1. Natvoer

De meeste blikjes en kuipjes met voeding vallen onder natvoer. Bij dit voer is vocht toegevoegd dat verhit is geweest. Hierdoor zijn de meeste bacteriën gedood, maar dit zorgt er ook voor dat veel voedingsstoffen verloren zijn gegaan. Daarom moet u vaak extra natvoer toedienen om ervoor te zorgen dat uw hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. 

2. Droogvoer

Hondenbrokken zijn het bekendste voorbeeld van droogvoer. Deze brokken worden op hoge temperatuur gemaakt, wat ervoor zorgt dat ze uitzetten. Hierdoor zal uw hond sneller een vol gevoel krijgen. Droogvoer staat erom bekend dat ze de meeste gezondheidsklachten veroorzaken ten opzichte van andere voedingsvormen.

3. Vlees

Wie graag natuurlijke voeding wil toedienen, kan het beste kiezen voor rauw vlees. Het schijnt dat dit qua gezondheid het beste is voor uw hond. Veel honden voelen zich een stuk beter nadat ze zijn overgestapt op een dieet met rauw vlees. Vaak wordt het vlees zelf samengesteld, maar u moet hierbij goed opletten dat uw samenstelling voldoende voedingsstoffen bevat. 

4. Gevriesdroogd voer

Dit is bijna hetzelfde als rauwe vleesvoeding. Het vlees wordt op een lage temperatuur gedroogd waardoor de meeste voedingsstoffen worden geconserveerd. Het grote voordeel is dat het zeer lang kan worden bewaard, maar aan het proces zitten ook hoge kosten verbonden. Daarom is gevriesdroogd voer vaak relatief duur. 

Welk voer is het beste voor mijn hond?

Er zijn een aantal punten waaraan u kunt zien of het voer bij uw hond past. Zo is er onder meer speciaal rassenvoer beschikbaar. Als het voer een allergische reactie bij uw hond veroorzaakt, dan moet u er meteen mee stoppen. Daarnaast moet u op de ontlasting letten. Is de ontlasting stevig en heeft uw hond weinig moeite met poepen? Dan is de voeding juist. Let ook op uiterlijke kenmerken van de vacht. Vallen de haren van uw hond uit nadat u van voeding bent gewisseld? Dan is de voeding waarschijnlijk de boosdoener. Kijk ook naar hoe uw hond zich voelt, heeft hij veel of weinig energie? Als hij veel energie heeft, dan gebruikt u waarschijnlijk de juiste voeding. De beste voeding voor uw hond is dus een kwestie van proberen. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van hondenvoer?

De voedingsstoffen zijn het belangrijkste aspect van hondenvoer. Kijk naar de hoeveelheid eiwitten en vetten die in de voeding zitten. Krijgt uw hond voldoende voedingsstoffen binnen met het voer dat u heeft gekocht? Zorg er ook voor dat u geen voeding koopt met bestanddelen waar uw hond allergisch voor is. Aan goede voeding zit vaak ook een hoger prijskaartje, maar u wilt natuurlijk het beste voor uw trouwe vriend.

Ik wil ook hondenvoer van hoge kwaliteit!

Bent u op zoek naar speciaal hondenvoer van hoge kwaliteit of wilt u extra advies? Dan is er op de markt onder andere biologisch voer of glutenvrij voer beschikbaar. Volg Startup24 voor de laatste ontwikkelingen omtrent hondenvoer.