Portret laten schilderen

Datum: april 1, 2021
Categorie: Dienstverlening
Portret laten schilderen 01

Samenvatting Artikel

Portret laten schilderen

Benieuwd naar het verzilveren van een kunstwerk, persoon of plaatje op het doek? Dat kan gemakkelijk door een portret te laten schilderen. U kunt het portret laten schilderen van uzelf terwijl u live aanwezig bent, maar u kunt ook uw favoriete foto aan de schilder geven. De schilder kan de foto vervolgens verwerken op het doek. Wilt u meer weten over portretten laten schilderen? Lees dan verder.

Het proces van een portret laten schilderen

Het proces zal altijd beginnen met het inplannen van een afspraak bij de professional. Tijdens de afspraak kunt u uw wensen bespreken met de schilder, zodat de schilder kan inschatten of dit mogelijk is. Wilt u een portret laten schilderen van een foto? Dan kunt u deze foto mailen of afgeven. Afhankelijk van de drukte, zal de schilder ook aangeven hoe lang het zal duren. In de meeste gevallen duurt het ongeveer drie weken, maar dit kan ook korter of langer zijn. 

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om op afspraak het portret live te laten schilderen. Dit kan alleen of met een groep. Vervolgens zult u moeten poseren, waarna de schilder aan het werk kan. Hoewel u voor een lange tijd dezelfde houding moet aanhouden, zal het eindresultaat echter fenomenaal zijn.

Portret of schilderij laten schilderen?

Tevens is een portret laten schilderen niet de enige optie. Zo kunt u een schilderij laten maken van een mooi landschap of plaatje. Er zijn dus oneindige keuzes en wat u kiest is geheel afhankelijk van uw voorkeur. In de volgende paragrafen leggen we alles uit over het laten schilderen van een portret of schilderij.

Materialen

Als u een portret wil laten schilderen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Een schilderij of portret kan gemaakt worden van verschillende materialen. Olieverf is een veel gebruikte verfsoort, die beroemde schilders ook hebben gebruikt voor hun kunstwerken. Zo is de Mona Lisa geschilderd met olieverf. Doordat de verf langzaam droogt, kunnen kleine details eenvoudig worden toegevoegd aan het schilderij. 

Daarbovenop kan een schilderij ook gemaakt worden met potlood en aquarel. Aquarel is een verfsoort op waterbasis en wordt ook op ander papier geschilderd. Het grootste voordeel van aquarelverf is dat u er maar weinig van nodig heeft. Uiteraard zijn er nog andere verfsoorten, maar dat zal u moeten bespreken met de schilder. 

Wat kan geschilderd worden?

Net als een tekening, kunt u met een schilderij alle kanten op gaan. Vrijwel alles kan geschilderd worden, waardoor het nog lastiger is om een keuze te maken. Wat betreft portretten, kunt u ervoor kiezen om een portret van uzelf of een groep te laten schilderen. Ook kunt u ervoor kiezen om een portret te laten maken van een foto. Deze foto kan van uw bruiloft zijn of een andere bijzondere gebeurtenis. Bovendien kunnen veel elementen van de foto worden aangepast. Is de foto te donker? Dan kan de schilder dit oplossen door het op het doek lichter te maken. Wilt u een ander achtergrond? Ook dit kan de schilder aanpassen. In overleg met de schilder zal alles mogelijk zijn.