WordPress website

Datum: april 2, 2021
Categorie: Dienstverlening
Wordpress themas

Samenvatting Artikel

WordPress website laten maken

WordPress is een van de meest gebruikte Content Management Systems (CMS) wereldwijd. Als u een website wilt laten bouwen, dan kunt u er niet onder uit. Met WordPress kunt u direct op de website de content bewerken en toevoegen, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. Het CMS heeft een groot marktaandeel en is nog steeds aan het groeien. Benieuwd waarom? In dit artikel gaan we de voordelen en kosten verder uitleggen, zodat u een goed beeld hebt van uw opties. Lees snel verder!

De voordelen van WordPress

1 – Gebruiksvriendelijk

Voor het gebruik van WordPress, heeft u geen IT-kennis of codeerkennis nodig. Met de juiste trainingen kan iedereen het in principe wel leren. De gebruikersinterface is bovendien erg makkelijk te gebruiken, waardoor de verschillende tekstvakken en media op de pagina zelf toegevoegd kunnen worden. Het grootste voordeel van het CMS is dat u nooit zal beginnen met een lege pagina. WordPress biedt verschillende thema’s aan, waar u gebruik van kunt maken. Het thema kunt u vervolgens aanpassen en personaliseren, gebaseerd op uw wensen. Dit zal ontzettend veel tijd en energie besparen. 

Echter betekent dit natuurlijk niet dat het gelimiteerd is hieraan. Als u wel kennis heeft van codering, dan kunt u met geavanceerde codes de website optimaliseren. Hoe diep en gedetailleerd u de website wilt kunt u geheel zelf bepalen. 

2 – Veel mogelijke plugins

Plugins zijn functies die u eenvoudig kunt toevoegen aan de WordPress website. Zo kunt u denken aan een contactformulier of blog, maar u kunt ook uw Instagram feed integreren in de website. Tegenwoordig zijn er zoveel plugins beschikbaar om het development proces makkelijker te maken. Er zijn veel gratis plugins beschikbaar, maar er zijn ook premium plugins die geavanceerder zijn en dus ook geld kosten. De premium plugins bieden extra services aan, die voor bepaalde websites of webshops nodig zullen zijn. 

Hoewel er veel plugins beschikbaar zijn, komt het ook voor dat een bepaalde plugin niet bestaat. Dit kan opgelost worden door het zelf te bouwen, of door een developer dit te laten bouwen. De opties zijn dus eindeloos!

3 – WordPress SEO

WordPress wordt wereldwijd al veel gebruikt en heeft dan ook een groot marktaandeel. Hierdoor zijn de websites vaak al goed vindbaar door zoekmachines als Google en Bing. Toch is het belangrijk om de SEO zoekmachine optimalisatie constant te ontwikkelen. Dit doet u door middel van een zoekwoorden onderzoek. Op deze manier kunt u relevante zoekwoorden vinden voor uw website. Aan de hand hiervan zal de content geschreven moeten worden. Ook zullen kopteksten op de website gevuld moeten zijn met relevante zoekwoorden. Als dit goed wordt uitgevoerd, zal de website sneller en beter gevonden worden in zoekmachines. Ook zijn er diverse plugins beschikbaar, die de SEO van uw website kunnen helpen. Dit zal ook helpen bij de Google ranking.

4 – Ook geavanceerde websites zijn mogelijk

Oorspronkelijk was WordPress bedoeld voor bloggers. Echter is dit de afgelopen decennia gegroeid tot het meest gebruikte CMS voor verschillende bedrijven. Eerder hebben we al benoemd dat het mogelijk is om de WordPress website geavanceerder en gedetailleerder te maken. De mogelijkheden qua plugins zijn eindeloos en u kunt met codes de website nog verder uitbreiden. Daarom gebruiken veel professionals WordPress voor het bouwen van maatwerk websites. U kunt zelfs een webshop bouwen via WordPress, door middel van WooCommerce. 

5 – Past in elk budget

De kosten van een WordPress website zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Als u een professional ervoor wilt betalen, dan zal dit natuurlijk wat prijziger zijn dan als u het zelf doet. De website is zelfs gratis wanneer u het zelf bouwt. Hierbij kunt u gebruik maken van een thema die zij aanbieden. Het enige wat u wel geld zal kosten zijn de webhosting en het domein. Dit zal nog steeds vrij goedkoop uitkomen. Wilt u een goede en professionele website die ook SEO-proof is? Dan wordt het zeker aangeraden om dit over te laten aan een professional. Dit zal vanaf 5.000 euro gaan kosten. In het volgende stukje zullen we verder ingaan op de kosten.

Kosten 

Hoeveel geld u wilt uitgeven aan een WordPress website ligt geheel aan uzelf. Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het kopen van een domeinnaam een belangrijke zaak. De prijs ervan zal rond de 10 euro per jaar zijn. Voor de webhosting zullen de prijzen echter variëren, maar dit kan al vanaf 5 euro per maand. Daarnaast is het kiezen van een thema ook belangrijk. Hierbij kunt u gebruik maken van gratis thema’s of duurdere thema’s. Als u meer mogelijkheden wilt, dan zal het ook meer kosten. De plugins zullen ook variëren in prijs. Een dure plugin zal al snel richting de 1.000 euro gaan. Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van de prijs die u voor een dienst betaalt:

  • 100 – 500 euro: de website zelf opzetten met een thema en eigen hosting.
  • 500 – 2.500 euro: de website door een klein bureau of freelancer laten opzetten met een thema.
  • 2.500 – 5.000 euro: de website met een thema en uitgebreidere opties of een basis maatwerk website laten opzetten door een bureau.
  • 5.000 – 50.000 euro: een maatwerk website of maatwerk webshop met uitgebreide functies en koppelingen die ook op maat zijn.

WordPress website laten maken?

Zoals u waarschijnlijk al wist, kost het maken van een website veel tijd en kennis. Heeft u er geen tijd of kennis voor? Dan is het verstandig om het over te laten aan een freelancer of bureau. Hierbij is het belangrijk dat u let op de volgende zaken:

  • Werkt de freelancer of het bureau alleen met de beschikbare WordPress thema’s of hebben ze ook een developer en designer die maatwerk websites kunnen maken?
  • Heeft de freelancer of het bureau alleen kleine websites met een thema gemaakt of hebben ze ook maatwerk websites gemaakt?
  • Gaan ze alleen de website bouwen of zullen ze het ook onderhouden en u helpen met SEO en SEA?
  • Hebben ze een goed portfolio?
  • Kunnen ze de werkzaamheden goed onderbouwen in een offerte?
  • Zal de prijs inclusief zijn of kunnen onverwachte kosten ook voorkomen?

Deze vragen zijn essentieel als u het overlaat aan iemand anders. Zo voorkomt u onverwachte verrassingen. Wilt u meer weten over een WordPress website laten maken? Houd dan Startup24 goed in de gaten!