Wat doet een voedingscoach?

Datum: maart 24, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid
Wat doet een voedingscoach

Samenvatting Artikel

Wat doet een voedingscoach?

Tegenwoordig is er voor alles een coach. Zo kunt u onder andere een gezinscoach, stijlcoach, studiekeuzecoach en budgetcoach vinden, maar ook een voedingscoach. Een voedingscoach helpt u met de de juiste voedingskeuzes. Waarom en waarvoor we een voedingscoach nodig hebben zullen we in dit artikel toelichten. 

Eerlijk gezondheidsinformatie

Er is een overvloed aan informatie over voeding en diëten beschikbaar op het internet. Echter kunt u niet zeker weten of de informatie juist en betrouwbaar is. Dit kan ervoor zorgen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Hoewel het internet een grote toegevoegde waarde is voor ons, kan het u voorzien van onjuiste gezondheidsinformatie. Ook zal het niet rekening houden met het individu. Elk persoon is anders en heeft daarbij ook andere voedingseisen. Kortom, de informatie op het internet is niet altijd betrouwbaar. Daarom komt een voedingscoach goed van pas, omdat hij of zij de juiste kennis heeft.

Een persoonlijke aanpak

Een voedingscoach zorgt ervoor dat wordt voorzien van het juiste dieet. U begint het coachingstraject eerst met een uitgebreide vragenlijst. Dit wordt vervolgd met een consultatie, waarbij de voedingscoach nog dieper in zal gaan op uw vragenlijst, historiek, symptomen en gezondheidskwaaltjes. Ook zullen uw specifieke doelstellingen besproken worden. Op deze manier kan de voedingscoach een schema opstellen die u op lange termijn kan volgen. Afvallen binnen een week kan iedereen wel, maar dit zal op lange termijn niet gezond zijn. Een voedingscoach zorgt ervoor dat u wordt voorzien van een goede schema voor een structurele verandering. Op lange termijn zal een voedingscoach dus idealer zijn.

Meer dan voedingstips

Naast gericht voedingsadvies, gezondheidstips en een persoonlijke schema, zal de voedingscoach ook de rol van een begeleider en mentor op zich nemen. Eten is niet alleen rationeel, maar ook emotioneel. Al heeft u een flinke dosis motivatie, dagelijks de juiste voedingskeuzes maken is toch echt wel heel lastig. Daarom is de rol van een voedingscoach om aan te moedigen, te luisteren en te feliciteren.

Na het coachingstraject

Doorgaans duurt een coachingstraject tussen de twee en zes maanden. Daarna zult u er weer alleen voor staan. Een goede voedingscoach zorgt ervoor dat u na afloop van het traject ook heel wat hebt geleerd over gezonde voeding en keuzes. Het is dus belangrijk om ook te weten waarom iets gezond is en niet alleen hoe u gezond moet eten. Een gezegde die hier goed bij past is: “Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime.” 

Op zoek naar een voedingscoach?

Of u nu wat kilo’s kwijt wilt of hulp nodig hebt met chronische darmproblemen, een voedingscoach kan er op een efficiënte manier voor zorgen dat u uw doelen kan behalen. Dit gebeurt alleen op een veilige en gezonde manier. Probeer vooral een voedingscoach te vinden die bij u past. U zult immers veel tijd met diegene doorbrengen.