Sapkuren

Datum: maart 24, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid
Detox sapkuur

Samenvatting Artikel

Sapkuren: waarom?

De afgelopen jaren worden we steeds bewuster van onze voedingskeuzes. Hierdoor zijn er veel trends op het gebied van gezondheid. Eén van de trends is sapkuren, waarbij u het lichaam detoxt van gifstoffen. In dit artikel leggen we u uit wat een sapkuur is en wat de voordelen ervan zijn. Lees snel verder!

Wat is een sapkuur?

Een sapkuur is een vorm van een dieet. Hierbij drinkt u alleen koud geperste vruchten- en groentesappen, om op deze manier uw lichaam te reinigen en te resetten. Deze sappen bevatten een hoge hoeveelheid vitamines en mineralen, die aanzienlijk hoger liggen dan in een smoothie. Ook mag u onbeperkt water en kruidenthee drinken tijdens een sapkuur.

Detox voordelen

Een sapkuur brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft uw lichaam en organen een detox, waardoor u na afloop een energieker en gezonder gevoel hebt. Hieronder hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet.

1 – Verbetert uw gezondheid

Doordat de koud geperste sappen rijk zijn aan voedingsstoffen, zal een detox sapkuur uw gezondheid aanzienlijk verbeteren. Uw lichaam zal in staat zijn om de vitamines, mineralen en antioxidanten goed op te nemen. Als gevolg hiervan zullen uw energie en algemene gezondheid ook verbeteren.

2 – Uw lichaam krijgt rust

Met een detox sapkuur kunt u uw lichaam eindelijk de rust geven die het nodig heeft. Wanneer u eet, zal uw verteringsstelsel constant bezig zijn met het verwerken van het voedsel. Dit kan zo’n 24 tot 48 uur duren. Zodra u niet meer eet en alleen sappen drinkt, vermindert u de stress op uw spijsvertering. Hierdoor creëert u ruimte voor het herstel van uw lichaam.

3 – Gezonde levensstijl

Mensen voelen zich na een sapkuur beter op fysieke en mentale vlak. Doordat u meemaakt hoe het voelt om de juiste keuzes te maken, zult u in de toekomst ook bewuster omgaan met uw keuzes en eetgewoonten. 

Detox programma’s

Er zijn veel verschillende detox programma’s beschikbaar. Dit kan variëren tussen een dag en een week. Over het algemeen wordt een 3-daagse, 5-daagse en 7-daagse sapkuur het meest aangeboden. Ook kunt u kiezen voor een milde of volledige detox. Een milde detox is ideaal voor beginners, omdat u in de avond een maaltijd mag eten. Een volledige detox bestaat geheel uit sappen, smoothies en shots van fruit en groenten.

3, 5 of 7-daagse sapkuur?

Als u een detox sapkuur voor het eerst gaat proberen, raden we een 3-daagse sapkuur aan. Ook kunt u het beste kiezen voor een milde detox, omdat u dan nog wel een maaltijd mag eten. Wil ju uzelf uitdagen? Dan kunt u kiezen voor een volledige 5-daagse of 7-daagse sapkuur. Tijdens een sapkuur zal uw lichaam wel tijd nodig hebben om zich voor te bereiden en te herstellen. Daarom worden detox coaching programma’s veelvuldig aangeboden. U zult begeleid worden voor, tijdens en na de sapkuur. Voor uw sapkuur moet u uw voeding langzaam afbouwen en ongezonde producten laten staan. Na de sapkuur zult u dit weer langzaam op moeten bouwen. Doe dus goed onderzoek voordat u eraan begint. 

Meer weten over gezond leven?

Wilt u graag meer gezondheidstips, of wilt u meer weten over voeding en gezondheid? Houd dan Startup24 in de gaten voor meer artikelen over voeding en gezondheid. Wij zullen onze website regelmatig voorzien van nieuwe artikelen.