Bespaartips voor thuis

Datum: maart 30, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Bespaartips voor thuis

Samenvatting Artikel

Bespaartips voor thuis 

We leven in een wereld waarin duurzaamheid centraal staat om klimaatverandering tegen te gaan. Om alle doelstellingen te halen, zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen. Maar wist u dat u niet alleen goed bezig bent voor de planeet? U kunt met een paar simpele tips ook flink wat geld besparen! U slaat dus twee vliegen in één klap. In dit artikel geven we u een aantal simpele tips die ervoor zorgen dat u spaarzaam omgaat met zowel onze planeet als uw geld. 

1. Zet de verwarming lager

U kunt de verwarming één of twee graden lager zetten en dit compenseren door een trui of andere dikke kleding te dragen. Let er ook op dat y de verwarming uitzet als y niet thuis bent. Zo verbruikt u minder energie en bespaart u geld.

2. Isoleer uw huis goed

Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte minder snel uit het huis ontsnapt. Zo hoeft de verwarming minder lang aan waardoor u energie kunt besparen. U investeert dus eenmalig in het aanleggen van goede isolatie, maar deze investering zal zichzelf uiteindelijk terugverdienen.

3. Doe de lichten uit

Vergeet niet de lichten uit te doen als u niet thuis bent of als u een bepaalde ruimte in uw woning verlaat. Dit is een simpele tip die u bijna niks kost, maar toch vergeten mensen vaak de lichten uit te doen. Zonde als u het ons vraagt.

4. Verspil geen voedsel

Voedselverspilling is nog steeds één van de grootste problemen in onze samenleving. De productie van voedsel is intensief voor het milieu en er leven wereldwijd miljarden mensen in armoede. Koop daarom uw boodschappen slim in en gebruik de producten meerdere dagen. Als u echt voedsel over hebt, dan kunt u het altijd doneren aan de voedselbank. 

5. Let op het energieverbruik van producten

Bekijk goed alle labels als u een nieuw product aanschaft. Producten met een slecht label zijn weliswaar goedkoper, maar dit geldt alleen voor de korte termijn. Op de lange termijn zult u meer energie besparen als u producten koopt met een goed label. Dus in feite zijn goede labels goedkoper. 

6. Zet apparaten uit als u ze niet gebruikt

Gebruikt u de TV of computer niet? Zet ze dan ook uit! U verbruikt onnodig veel energie als u ze aan laat staan. Let ook op apparaten zoals de vaatwasser. Zorg ervoor dat ze ook echt helemaal uit staan als ze niet worden gebruikt. 

7. Douche korter

U bespaart zowel water als energie als u korter onder de douche staat. Als u dit moeilijk vindt, dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een timer te zetten op maximaal 2 minuten.

8. Let op de afwas

Heeft u slechts een paar borden en lepels die gewassen moeten worden? Zet dan niet onnodig de vaatwasser aan, maar kies ervoor om deze objecten met de hand af te wassen. Zo bespaart u water en energie. 

9. Investeer in zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een dure investering, maar de terugverdientijd is tegenwoordig fors gedaald naar ongeveer 7 jaar. Op lange termijn zult u dus veel geld overhouden en u kiest er ook nog eens voor om op een duurzame wijze uw energie op te wekken. 

10. Kies voor duurzame alternatieven

Het is niet nodig om altijd meteen de stofzuiger te pakken. Bij kleine hoeveelheden vuil kan het ook volstaan om even de bezem te pakken. Dit bespaart energie en is wellicht nog sneller dan eerst helemaal de stofzuiger pakken. 

Op zoek naar nog meer bespaartips?

Er zijn natuurlijk nog veel meer bespaartips die u kunnen helpen bij het besparen van energie zodat uw rekening lager zal uitvallen. Houd Startup24 in de gaten voor nieuwe artikelen over bespaartips en meer.