Wollen dekens

Datum: maart 31, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Blankets

Samenvatting Artikel

Wollen dekens

In de koude wintermaanden zijn wollen dekens ideaal. Ze houden u goed warm en het wol is ontzettend comfortabel. Wol is van natuurlijk materiaal gemaakt, wat ervoor zorgt dat het extra zacht is. Ook kunnen de dekens voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo zijn ze te gebruiken als babydeken, kampeerdeken en sjaal. Bovendien kan wol afkomstig zijn van verschillende dieren, waardoor er een grote variatie is in de wolsoorten. Lees snel verder voor meer informatie over wol.

Merinowol

Merinowol is een betaalbare wolsoort, wat wordt verkregen van de merinoschaap. Dit is één van de bekendste schapenrassen ter wereld. De kwaliteit van de wol is goed en een merinoschaap kan wel vijf kilo wol per jaar produceren. Deze schapen komen oorspronkelijk uit Spanje, maar zijn tegenwoordig ook te vinden in andere landen zoals Nieuw-Zeeland. Heeft u last van huidirritaties? Dan is merinowol de ideale wolsoort voor u. Het is gemaakt van natuurlijk materiaal en is hierdoor erg geschikt voor de gevoelige huid.

Wollen babydekens

Babydekens komen in verschillende vormen en materialen. Echter is een wollen babydeken het meest geschikt. Het materiaal is zacht en zorgt voor genoeg warmte en comfort voor de baby. Ook zorgt natuurlijk materiaal ervoor dat de baby geen last zal krijgen van huidirritaties. De wollen babydekens worden altijd getest op verschillende aspecten, zodat het veilig en comfortabel is voor uw baby.

Wollen plaid

Wollen plaids zijn comfortabel en warm, zeker in de winter. Om deze reden is het uiterst geschikt als een grote sjaal. U kunt de wollen plaid ook gebruiken als decoratie op de bank. Dit oogt stijlvol en zal erg comfortabel zijn als u op de bank een deken nodig heeft. De wollen plaids worden in verschillende maten en kleuren aangeboden, zodat u altijd uw ideale formaat of kleur kunt vinden. 

Soorten wol

Naast merinowol, zijn er nog vele andere soorten wol. Merinowol blijft het bekendst, maar er zijn nog een aantal andere dieren die ook wol kunnen produceren. Zo is kamelenwol nu sterk in opkomst. Kamelenwol wordt geproduceerd door kamelen in Mongolië. De dieren leven in een koud klimaat, waardoor de kamelen een ontzettend dikke en zachte vacht hebben. Deze wolsoort is bovendien het warmst. Daarnaast is jak wol ook een kwalitatieve wolsoort. Jakken leven in een koud klimaat in Tibet. Hierdoor hebben ze ook een dikke en zachte vacht, wat goede wollen dekens kan opleveren. 

Wol voor yoga

Niet alleen is wol te gebruiken als deken of sjaal, u kunt ze ook gebruiken voor yoga. Hedendaags worden veel yogamatten al van wol gemaakt. Ze zijn zacht en comfortabel, waardoor het ideaal is om tot rust te komen. Terwijl normale yogamatten wel eens koud aan kunnen voelen, bieden wollen yogamatten extra warmte tijdens yoga. Bovendien is wol enorm duurzaam doordat ze zijn gemaakt van natuurlijk materiaal. Ga jij ook eens een wollen deken uitproberen?