5 tips voor een gezonde relatie

Datum: juni 3, 2021
Categorie: Geen categorie
Gezonde relatie

Samenvatting Artikel

Tips voor een gezonde relatie

Een gezonde relatie heeft een positief effect op andere aspecten van uw leven, waaronder uw gezondheid, geest, carrière en relatie met anderen. Echter kan een ongezonde relatie dezelfde aspecten beïnvloeden, maar op een negatieve manier. Dit is uitputtend voor uw emoties en welzijn. Vaak horen we dat een relatie een investering is in tijd en energie; hoe meer tijd u in de relatie stopt, hoe meer u eruit zult halen. In dit artikel geven we u vijf tips voor een gezonde relatie. Lees dus snel verder!

1. Maak tijd voor elkaar vrij

Door werk, school, familie of vrienden kan het leven weleens voorbij vliegen. Daarom kan het ook lastig zijn om tijd in te plannen met uw partner. Toch is dit essentieel voor een gezonde relatie. Regelmatig moment inplannen waarin u samen bent en kunt praten is dan ook echt belangrijk. Al is het alleen een kopje koffie in de ochtend of een wandeling voor het slapen gaan. Elke minuut van de dag telt en zal jullie relatie versterken.

2. Stop nooit met communiceren

Communication is key en dit geldt voor alle relaties. Zonder goede communicatie zal een relatie nooit langdurig stand houden. Ook als u stopt met communiceren zult steeds minder verbonden zijn met uw partner, wat er vervolgens voor kan zorgen dat u uit elkaar groeit. Het gaat bij communicatie niet alleen om de problemen verbaal zeggen, maar u moet uw partner ook kunnen begrijpen. Als uw partner met een probleem naar u toekomt horen jullie erover te praten. Zolang u blijft communiceren met elkaar zal er altijd een uitweg zijn voor problemen.

3. Stop tijd in intimiteit

Naarmate u langdurig in een relatie zit kan het voorkomen dat seks en intimiteit minder de hoofdrol gaat spelen. Dit is logisch, maar het is ook belangrijk om er aandacht in te steken. Probeer nieuwe dingen met partner en ga in gesprek over wat u altijd al wilde proberen. Ook kunt u u verdiepen in erotiek, om te kijken wat er nog meer mogelijk is.

4. Wees altijd vriendelijk, attent en aandachtig

Anderen behandel je doorgaans hoe je zelf ook behandeld wilt worden. Dit vervalt niet ineens als het neerkomt op je partner. Behandel je partner daarom ook hoe je zelf behandeld wilt worden. Wordt je snel geïrriteerd of boos? Probeer hier bewuster mee om te gaan en communiceer met je partner. Boos of geïrriteerd zijn doet niemand wat goeds, want u zit dan niet goed in uw vel en uw partner al helemaal niet.

5. Samen een detox sapkuur doen

Ja, je kunt de term ‘gezonde relatie’ ook letterlijk opvatten. Dit betekent dat je samen gaat werken aan een gezonder leven en betere toekomst. Een detox sapkuur is hier ideaal voor. Bovendien zal het je verbintenis versterken, omdat je bezig bent met hetzelfde doel en elkaar kunt motiveren. Na de sapkuur zult u u ook een stuk energieker en gezonder voelen dan ervoor. Een detox sapkuur van drie dagen zal eerst worden aangeraden als u dit nog nooit eerder heeft gedaan. Als het echt uw ding blijkt te zijn kunt u later nog een sapkuur van vijf of zeven dagen doen.

Meer weten over relaties?

Wilt u meer lezen en weten over relaties? Houd dan Startup24 in de gaten voor meer blog artikelen. Wij voorzien onze website regelmatig van nieuwe artikelen over diverse onderwerpen.