Alle benodigdheden voor een mooie saloninrichting

Datum: mei 20, 2021
Categorie: Geen categorie
Alle benodigdheden voor een mooie saloninrichting

Samenvatting Artikel

Alle benodigdheden voor een mooie saloninrichting

Een passie voor knippen? En gaat u binnenkort een eigen kapsalon openen? Er zijn een aantal meubelen die onmisbaar zijn voor de saloninrichting. Wij geven u verschillende ideeën voor de inrichting van uw nieuwe kapsalon. Lees snel verder!

Balie- en receptiemeubel

De balie of receptie wordt ook wel het visitekaartje van uw kapsalon genoemd. Doorgaans is dit het eerste wat de klant zal zien, waardoor het erg belangrijk is om hier extra aandacht aan te schenken. Er zijn diverse balie- en receptiemeubels verkrijgbaar met prachtige ontwerpen. Denk aan een balie van hout met een zwart metalen frame. Zo ontvangt u pas echt uw klanten in stijl. Bovendien zullen passende stoelen alles mooi samenbrengen.

Kappersstoelen

Vanaf de balie of receptie, zult uw klant begeleid worden naar de kappersstoel. Ook deze moet dus mooi ogen en comfortabel zitten. De klant zal een uitgebreide behandeling ontvangen, met onder andere knippen, drogen, verven en stylen. Verder kunt u kijken naar ergonomische kappersstoelen voor extra comfort voor uw klanten.

Wasunits

Uw werk maakt u eenvoudiger met behulp van stijlvolle en praktische wasunits. Uiteraard is het ook belangrijk dat deze een comfortabele ervaring kan geven aan de klant. Kies voor een design dat goed aansluit bij de rest van uw salon, zodat het een samenhangend geheel vormt. 

Kaptafels en wandmeubels

Daarnaast horen kaptafels en wandmeubels ook bij een complete kapsalon. Er zijn kaptafels met spiegels en diverse wandmeubels met kappersspiegels. Doorgaans bestaat een kaptafel uit een paneel, een spiegel en eventueel een plank en voetsteun voor de klant. Dit onderdeel bepaalt voor het grootste gedeelte de rest van uw saloninrichting. Hier kunt u andere meubels op afstemmen. Selecteer deze dus met extra zorg.

Kappersfietsen

De juiste kappersfietsen gaan hand in hand met ergonomisch werken. Dit item is onmisbaar voor een professionele kapper. Een kappersfiets van topkwaliteit stimuleert een actieve werkhouding en zorgt ervoor dat u afwisselend kunt werken. Belangrijk is dus dat u kiest voor een kappersfiets met wieltjes die 360 graden draaien. Zo kunt u moeiteloos en soepel bewegen.

Werkwagens

De laatste aanrader is een rijdbare werkwagen. Deze biedt voldoende opbergruimte voor al uw kappersbenodigdheden. Hierdoor heeft u alles binnen handbereik en hoeft u nooit meer door de hele salon te zoeken. De juiste werkwagen is functioneel en praktisch.

Meer tips voor de saloninrichting?

Wilt u meer tips voor de inrichting van uw kapsalon? Houd dan Startup24 in de gaten. Wij voorzien onze website regelmatig van nieuwe artikelen over diverse onderwerpen.