Alles over de Old Amsterdam kroketten en bitterballen

Datum: januari 24, 2023
Categorie: Voeding en gezondheid
Old Amsterdam kroketten en bitterballen feature image 01

Samenvatting Artikel

Liefhebber van kaas? Dan zijn de oven en airfryer Old Amsterdam snacks een echte aanrader. De Old Amsterdam kroketten en bitterballen zijn vegetarische snacks. Bovendien zijn ze iets gezonder, omdat ze niet in het vet worden gefrituurd. Wat maken deze snacks zo speciaal en lekker? In dit artikel leest u alles over de Old Amsterdam kroketten en bitterballen.

Wat is een Old Amsterdam kroket?

De welbekende kroket, maar dan met kaas in plaats van ragout? Dat is de Old Amsterdam kroket. De gemiddelde lengte van een kroket is 10,5 centimeter. Het ingrediënt van deze kroket is de heerlijke Old Amsterdam kaas. Een kaas met een pittige, maar lichtzoete smaak. De buitenkant heeft een typische krokante korst net zoals de traditionele kroketten. Als echte liefhebber voor kaas en kroketten, dan is dit een fantastische combinatie. 

Hoe eet u de Old Amsterdam kroket?

De Old Amsterdam kroket eet u niet alleen als tussendoortje. Het wordt ook vaak gegeten als lunchgerecht. Hierbij eet u de Old Amsterdam kroket op een broodje met mosterd en in combinatie met een koffie of een frisdrank. Geen liefhebber van mosterd? Probeer de Old Amsterdam kroket eens met een zoete chilisaus. Bovendien kunt u dit ook serveren tijdens een gezellige avond met familie of vrienden. 

Wat is een Old Amsterdam bitterbal?

Een robuuste bitterbal met een klein beetje pittige smaak van oude kaas? Dat is de Old Amsterdam bitterbal. De bitterbal lijkt op een kroket, alleen de grootte is kleiner en ronder. Net als de Old Amsterdam kroket is de vulling van deze bitterbal Old Amsterdam kaas. Een wat scherpere kaas met een licht zoetige smaak. 

Hoe eet u de Old Amsterdam bitterbal?

De Old Amsterdam bitterbal is een echte aanrader als u een feestje of een borrelavond organiseert. Het wordt ook vaak geserveerd als een hapje of als een tussendoortje. Een heerlijke combinatie is om het te serveren met een dipsaus, zoals mosterd of mayonaise. De Old Amsterdam bitterbal wordt vaak gegeten met een drankje, zoals bier of wijn. Wat ook een leuk idee is om een bierproeverij te organiseren met traditionele Belgische bieren en de Old Amsterdam bitterballen. 

Wat is de bereidingswijze van deze snacks?

Belangrijk om te weten is dat u de Old Amsterdam kroketten en bitterballen niet in de frituurpan kunt doen. Deze snacks zijn geschikt voor de airfryer of de oven. Hieronder leest u alles over de bereidingswijze van deze snacks. 

Bereidingswijze voor de airfryer

  1. Stel de airfryer in op 200°C.
  2. Plaats de bevroren Oven Old Amsterdam kroketten of de bevroren Old Amsterdam bitterballen in de airfryer.
  3. Bereid de bevroren Old Amsterdam kroketten in 6 minuten en de bevroren Old Amsterdam bitterballen in 7 minuten.
  4. Laat beide snacks minimaal 2 minuten buiten de airfryer rusten.

Bereidingswijze voor de oven

  1. Verwarm de (hetelucht)oven totdat de temperatuur 220°C is.
  2. Verdeel de bevroren Old Amsterdam kroketten en de bevroren Old Amsterdam bitterballen over een ovenrooster. 
  3. Schuif het ovenrooster in het midden van de oven.
  4. Bak de Old Amsterdam kroketten en de Old Amsterdam bitterballen in 10 minuten af.
  5. Laat beide snacks minimaal 2 minuten buiten de oven rusten voor de optimale krokantheid.

Tip: Gebruik geen bakpapier of een ovenschaal. Plaats een opvangplaat onderin, zodat de oven schoon blijft. Hierdoor zorgt u ervoor dat de Old Amsterdam kroketten en bitterballen lekker en knapperig blijven. 

Ga jij liever voor een Old Amsterdam kroket of een Old Amsterdam bitterbal?