Besparen met douchen: 5 tips

Datum: april 20, 2022
Categorie: Dienstverlening
Besparen met douchen feature image 01

Samenvatting Artikel

5 tips om te besparen met douchen

Wil jij water besparen met douchen? Wat goed! Je zal vast ook op het nieuws gezien hebben dat we met steeds drogere zomers te maken krijgen. De bosbranden nemen toe en ook in je eigen tuin staan je bloemen en planten er droog bij. Dit betekent dat we anders om moeten gaan met water. Zuiniger omgaan met water is dan ook de ideale oplossing, maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel voorzien wij je van 5 handige tips om water te besparen met douchen. Lees snel verder en ontdek hoe je waterbesparend kunt douchen.

Geef jezelf 5 tot 10 minuten de tijd

Om water te besparen met douchen, is het zeker aan te raden om jezelf een maximaal aantal minuten onder de douche te geven. Dit kunnen 5 minuten zijn, maar ook 10. Dit is geheel afhankelijk van de tijd die je denkt nodig te hebben. Je kunt hiervoor de timer op je telefoon gebruiken of een speciale douchetimer kopen en deze in de douche ophangen. Wat je verder nog kunt doen, is niet iedere dag douchen. Op de dagen dat je niet doucht, was je jezelf bij de wasbak. Zo zal je net zo schoon worden.

Koop een waterbesparende douchekop

Je kunt ook eenvoudig water besparen door een waterbesparende douchekop te kopen. Je zal hierdoor flink wat warm water besparen en daar merk je zelf helemaal niets van. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar zorgt er ook voor dat je jaarlijks veel minder geld kwijt zal zijn aan water.

Douche bij voorkeur alleen

Er is niets gezelliger dan samen douchen met je partner of met de kids. Je zou denken: ja, maar daar bespaar ik toch water mee? Nou, eigenlijk niet echt. Wanneer je alleen doucht, zal je veel sneller klaar zijn dan wanneer je samen gaat douchen. Alleen douchen gaat gewoon een stuk sneller en is daarmee effectiever als het gaat om water besparen.

Koop een thermostaatkraan

En thermostaatkraan kopen is ook een goed idee. Het is weliswaar duur, maar let op: deze investering zal zich zeker terugbetalen. Met een thermostaatkraan kun je de temperatuur zeer nauwkeurig instellen, waardoor je water op een constante temperatuur blijft. Bijkomend voordeel is dat het douchewater ook nog eens sneller warm is. Hierdoor kun je op een zuinige manier douchen en weet je zeker dat de temperatuur meteen goed is.

Zet een emmer naast je

Wat verder nog en zeer goede tip is: zet een emmer naast je in de douche. De reden? Met een emmer van je de eerste douchestralen op die nog koud zijn, voordat je zelf onder de warme douche stapt. Deze koude stralen kun je weer gebruiken voor het bewateren van de planten, om iets schoon te maken of voor andere doeleinden. Zo gebruik je al het water wat er aan je gegeven wordt.

Wil jij ook water besparen met douchen? Maak dan meteen gebruik van onze tips en neem maatregelen om waterbesparend te leven!