Biermerken

Datum: juli 14, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid
Biermerken

Samenvatting Artikel

De grootste biermerken

Een van de populairste drankjes ter wereld is het welbekende biertje. Bier wordt gedronken in restaurants, onder vrienden, na het werk en op veel gelegenheden. Het is zowel een lekker drankje als een sociaal smeermiddel. Het bekendste biertje is de pilsener die voor het eerst werd gebrouwen in de gelijknamige stad in Tsjechië. Tegenwoordig zijn er oneindig veel merken die een pilsener in hun assortiment hebben. Vaak focussen biermerken zich op pils of op speciaalbieren, maar er zijn ook biermerken die in beide gespecialiseerd zijn. In dit artikel leest u welke biermerken er onder andere op de markt verkrijgbaar zijn.  

Heineken

Wie aan echt Nederlands bier denkt, denkt natuurlijk meteen aan Heineken. Liefhebbers van Heineken zijn over de hele wereld te vinden. Het is dan ook één van de grootste bierproducenten ter wereld en met afstand de grootste producent van Nederland. Het eerste Heineken biertje werd gebrouwen in Amsterdam. Het biertje was zo lekker dat het een prijs kreeg in Parijs. Vanaf toen is de populariteit exponentieel gestegen met als gevolg dat het typerende groene flesje over de hele wereld wordt herkend. De Heineken pilsener is het bekendste en meest gedronken biertje, maar tegenwoordig zet Heineken ook in op andere varianten. Zo is het 0.0 biertje van Heineken razend populair onder de mensen die alcoholvrij bier drinken. 

Amstel

In Nederland heerst al jaren een belangrijke discussie, wie produceert het beste bier? Amstel of Heineken? Over deze kwestie doen wij geen uitspraken, dat is een kwestie van smaak. Maar feit is dat ze beide een heerlijke pilsener op de markt hebben. Amstel werd voor het eerst in Amsterdam gebrouwen, maar later werd het merk overgenomen door Heineken. Tegenwoordig worden de bieren van beide merken in dezelfde brouwerijen geproduceerd. Naast het pilsje, focust Amstel zich ook op andere varianten. Zo werd een aantal jaar gelden de Radler geïntroduceerd, wat een fruitig witbier is. Daarnaast speelt ook Amstel in op de toenemende vraag naar alcoholvrij bier. 

Jupiler

Wie op zoek is naar een lekker Belgisch biertje, zal ongetwijfeld Jupiler noemen. Jupiler is de grootste pilsproducent van België en is ook super populair in het buitenland. De kenmerkende rode stier op de bruine fles wordt door iedereen herkend. Ook Jupiler heeft biervarianten met minder alcohol of die alcoholvrij zijn. 

Hertog Jan 

Hertog Jan staat bekend als één van de kwaliteitsbieren van Nederland. Het bier wordt in Limburg gebrouwen en dat komt de smaak ten goede. De Limburgers zijn namelijk echte bourgondiërs, dus ze besteden veel aandacht aan het brouwen van ambachtelijk bier. Hertog Jan heeft zowel een pilsener op de markt als verschillende speciaalbieren. Vooral de bokbieren van Hertog Jan zijn erg populair.    

Brouwerij ‘t IJ

Wie op zoek is naar een brouwerij die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, zal bij Brouwerij ‘t IJ terecht komen. Deze brouwer gebruikt zoveel mogelijk biologische grondstoffen wat bijdraagt aan een duurzamere wereld. Brouwerij ‘t IJ produceert uitsluitend speciaalbieren. Al hun biertjes zijn bovengistend en hebben een unieke smaak. 

La Chouffe 

Als u het over een écht Belgisch speciaalbiertje heeft, dan kan La Chouffe natuurlijk niet ontbreken. La Chouffe is blond bier dat zwaar van karakter is, het heeft namelijk een alcoholpercentage van maar liefst 8 procent. Daarnaast zijn er nog andere varianten beschikbaar zoals bruin bier en de IPA. 

Hoegaarden 

Als we dan toch in Belgische sferen verkeren, dan kan Hoegaarden uiteraard niet ontbreken. Hoegaarden is één van de bekendste witbieren van België, maar onder het grote publiek is het merk vooral bekend vanwege haar typische glazen.