De 10 populairste hondenrassen in België

Datum: april 9, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Populairste hondenrassen in België

Samenvatting Artikel

De 10 populairste hondenrassen in België

In België heeft 1 op de 5 huishoudens minsten één hond, wat omgerekend zo’n 1,5 miljoen honden zijn. Heeft u ook een hond of bent u gewoon benieuwd naar de populairste hondenrassen in België? In dit artikel lichten we de top 10 populairste hondenrassen toe in 2020*. Lees snel verder!

1 – Labrador Retriever

We zijn allemaal wel bekend met de Labrador Retriever. Ze staan bekend als gezinshonden en zijn erg sociaal en zachtaardig. Ook zijn Labrador Retrievers graag actief en in de buitenlucht. Bent u een actief baasje? Dan zal dit hondenras perfect bij u passen.

2 – Labradoodle

Een andere vriendelijke hond is de Labradoodle, wat een kruising is tussen de Labrador en de Poedel. Deze honden zijn enorm intelligent waardoor ze ook veelvuldig worden ingezet als blindengeleidehond. Ze hebben veel aandacht en liefde nodig, dus als u een aandachtig en liefdevol baasje bent zal de hond zeker tot zijn recht komen. 

3 – Rottweiler

Rottweilers zijn alerte, evenwichtige en zelfverzekerde honden. Daarom worden ze doorgaans ingezet als gezinshond, waakhond of politiehond. Als baasje is het belangrijk om ervaren te zijn en geestelijk overwicht te hebben. 

4 – Husky

Bent u iemand die actief is? Dan zal een Husky goed tot zijn recht komen bij u. Dit hondenras is alert en bewust van de omgeving, maar zal echter niet wantrouwend of agressief gedrag vertonen naar vreemden of honden. Ze zijn intelligent, hanteerbaar en gewillig, waardoor ze fijn gezelschap zijn.

5 – Golden Retriever

Een hondenras dat ideaal is als gezinshond, is de Golden Retriever. Ze zijn zachtaardig, energiek en erg intelligent. Ook kunnen ze goed omgaan met onbekenden en kinderen. Golden Retrievers zullen goed passen bij een actief baasje die veel aandacht en tijd aan ze kan geven. Het is voor de gezondheid erg belangrijk dat dit ras speciaal Golden Retriever hondenvoer krijgt.

6 – Duitse Herder

Vroeger stond dit hondenras bekend al een schaapherdershond, maar tegenwoordig worden ze vooral ingezet als politiehond, blindengeleidehond of hulphond. Dit komt doordat de Duitse Herder erg intelligent is. Deze honden hebben dan ook een baasje nodig die duidelijke regels stelt. Bovendien kunnen Duitse Herders de neiging hebben om hun gezin te verdedigen, waardoor het niet wordt aangeraden om ze alleen te laten met kinderen.

7 – Bulldog

De Bulldog werd vroeger gefokt voor gevechten met stieren, maar staan tegenwoordig bekend als gezelschapshonden. Ze zijn vriendelijk en hebben een baasje nodig die rustig is en duidelijke regels opstelt. Ook hebben ze veel aandacht nodig.

8 – Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacks zijn intelligent, zelfverzekerd en eigenwijs. Daarbovenop komt ook nog het feit dat ze ontzettend sterk en atletisch zijn. Ze hebben veel beweging nodig en gaan dan ook goed samen met een actief baasje. 

9 – Mechelse Herder

Oorspronkelijk komt de Mechelse herder uit Mechelen in België. Ze staan vooral bekend om hun waaksheid en grote trouw aan hun baasje. Dit hondenras wordt vaak ingezet als politie-, waak- en gezinshond. Ze komen goed tot hun recht bij een baasje die bereid is om veel aandacht aan ze te schenken.

10 – Berner Sennen

De laatste hond op dit lijstje is de Berner Sennen. Dit zijn grote, vriendelijke honden die gehecht zijn aan hun gezin. Ze hebben een goed aanpassingsvermogen en kunnen sloom worden als ze niet voldoende beweging krijgen. Als u de Berner Sennen goed traint, zal hij kindvriendelijk zijn en goed overweg kunnen met andere huisdieren. 

Top 10 populairste hondenrassen in België?

*Dit lijstje van de 10 populairste hondenrassen in België is opgesteld door middel van een onderzoek. Hiervoor hebben we Google data gebruikt van 2020 en de hondenrassen met elkaar vergeleken. Wilt u meer lezen over populaire hondenrassen? Lees dan over de 25 leukste hondenrassen in België