De beste uitrusting voor motorrijders

Datum: januari 24, 2023
Categorie: Voeding en gezondheid
De beste uitrusting voor motorrijders feature image 01

Samenvatting Artikel

Als motorrijder moet u met heel wat zaken rekening houden wanneer u op de weg zit. Naast het naleven van de verkeersregels en het letten op andere bestuurders, moet u ook op uw eigen veiligheid letten. Dit betekent dat u bij elke rit de juiste uitrusting moet dragen. In dit artikel bespreken wij essentiële zaken die alle motorrijders bij zich moeten hebben wanneer zij de weg op gaan.

Helm

Het dragen van een helm is het belangrijkste wat u als motorrijder kan doen om uzelf te beschermen tegen ernstige verwondingen of de dood. Helmen zijn ontworpen om de kracht van een botsing te absorberen en bieden ook bescherming tegen wind, regen, insecten en ander vuil dat tijdens het rijden op u kan afkomen. Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om een helm te zoeken die goed past en DOT-gecertificeerd is. Een professionele helm is bijvoorbeeld een BMW Motorrad helm.

Jas

Een lederen of textiele jas die speciaal voor motorrijden is gemaakt, biedt de beste bescherming tegen snij- en schaafwonden bij een ongeval. Zoek naar jassen met slijtvaste stoffen en CE-keurmerk die voldoen aan internationale veiligheidsnormen. Overweeg ook reflecterend materiaal toe te voegen om de zichtbaarheid bij nacht of bij weinig licht te garanderen. BWM Motorrad jassen beschikken over deze kwaliteiten en zijn in verschillende materialen te verkrijgen zoals leer, textiel en waterdichte stof.

Handschoenen

Motorhandschoenen moeten goed passen en versterkte handpalmen en vingers hebben voor extra bescherming bij een ongeval. Let op kenmerken als ademende stof, voorgevormde vingers en verstelbare handschoenen voor een comfortabele pasvorm.

Broek

Een motorbroek is een belangrijk onderdeel van de uitrusting voor motorrijders, omdat het uw benen en heupen beschermt tegen weerselementen en eventuele verwondingen in het geval van een ongeluk. Het is belangrijk om een motorbroek te kiezen die comfortabel is, goed past en voldoet aan de veiligheidsnormen. Zoek naar broeken met bescherming voor de heupen, knieën en enkels en kies een broek die gemakkelijk aan en uit te trekken is.

Er zijn verschillende soorten motorbroeken beschikbaar, waaronder van textiel. Textielmotorbroeken zijn gemaakt van stevig, waterdicht materiaal en zijn vaak gevoerd voor extra warmte en comfort. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen als u niet op de motor rijdt. Een andere optie is een motorbroek van leer. Leren motorbroeken bieden meer bescherming dan textielbroeken en zijn ook duurzamer. Ze zijn echter wel vaak zwaarder, duurder en kunnen minder comfortabel zijn als het warm is.

Ook kan u kiezen voor een speciaal waterdichte motorbroek. Waterdichte motorbroeken zijn gemaakt van een waterdicht materiaal en zijn ideaal voor rijden in nat weer. Ze zijn echter vaak minder ademend dan andere soorten motorbroeken, wat kan leiden tot oververhitting bij warm weer.

Laarzen

Motorlaarzen moeten gemaakt zijn van duurzame materialen zoals leer en moeten verstevigde tenen, hielen en enkels hebben voor extra bescherming bij botsingen. Let op kenmerken als oliebestendige zolen en waterdicht materiaal om ervoor te zorgen dat je droog blijft bij nat weer.

Veiligheidsbril of gezichtsbescherming

Oogbescherming is essentieel bij het rijden. Investeer in een splintervrije bril of een gelaatsscherm om uw ogen te beschermen tegen wind, regen en rondvliegend puin.

Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van de juiste uitrusting tijdens het motorrijden niet alleen uw comfort verhoogt, maar ook uw veiligheid verbeterd. Door te investeren in de beste uitrusting kan u veilig blijven genieten van elke rit. Veel rijplezier!