De juiste videograaf

Datum: januari 24, 2022
Categorie: Dienstverlening
Videograaf uitgelichte afbeelding 01

Samenvatting Artikel

Tegenwoordig is de digitale infrastructuur van uw bedrijf zeer belangrijk voor de verkoop van producten en diensten. Het is belangrijk dat u veel beeldmateriaal op uw website heeft zodat potentiële klanten een goede indruk krijgen van uw onderneming. Zonder goed beeldmateriaal zal uw website niet veel conversie opleveren. Goede content is dus essentieel voor uw onderneming. 

Uiteraard is beeldmateriaal een zeer ruim begrip. De meeste mensen zullen natuurlijk aan foto’s denken, wat natuurlijk volledig terecht is. Toch gaat het nog veel verder dan dit, denk bijvoorbeeld aan videocontent. Met video’s kunt u net wat extra’s toevoegen aan uw website. U brengt als het ware uw website tot leven met goede videocontent. 

In dit artikel leest u alles dat u moet weten over videocontent voor uw website. Daarnaast helpen wij u ook bij het vinden van de juiste videograaf voor uw onderneming. 

Wat voor video’s laat u vastleggen? 

Het is natuurlijk een goede vraag wat u nu precies op video laat vastleggen voor uw website. De juiste videocontent verschilt per bedrijf. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven zodat u een kleine indicatie heeft: 

  • Animatievideo: een animatievideo is ideaal als u verschillende producten aanbiedt. Een animatie lijkt heel erg op een tekenfilm en is een aantrekkelijke manier om een product te promoten. Op deze manier komt het product tot leven en krijgt de klant een visuele indruk die ervoor kan zorgen dat de klant vertrouwd raakt.
  • Promotievideo: als u net een nieuw product in uw assortiment hebt, dan kan het wellicht interessant zijn om reclame te maken voor dit product. Een promotievideo kan dan een leuk idee zijn om op een creatieve wijze het product te promoten. 
  • Introductievideo: als u snel een goede indruk wilt geven van uw onderneming, dan kan een introductievideo op de homepagina van uw website een goed idee zijn. U kunt bijvoorbeeld de producten, het personeel en uw diensten in beeld brengen, en dat op een zeer aantrekkelijke manier. Op deze manier trekt u meteen de aandacht van potentiële klanten. 

Hoe ziet het proces eruit als u kiest voor een videograaf?

Als u voor een video kiest die door een professionele videograaf wordt gemaakt, dan zult u voor een bepaalde periode zeer nauw samenwerken met de videograaf. 

Eerst komt er een intakegesprek om al uw wensen door te nemen. Vervolgens gaat de videograaf zich voorbereiden en alle benodigde materialen verzamelen. Gedurende deze periode zal de videograaf veel aanwezig zijn op uw onderneming, er moeten namelijk veel beelden worden opgenomen. Deze beelden zijn bijvoorbeeld momentopnames van het personeel dat aan het werk is. 

Het is dan ook belangrijk dat u eerst goed kennismaakt met verschillende videografen om elkaar beter te leren kennen. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste videograaf in huis haalt. 

Een professionele videograaf 

Nadat u kennis heeft gemaakt met verschillende videografen en de perfecte match hebt gevonden, is het tijd om aan de slag te gaan. 

Het laatste aspect waar u rekening mee moet houden is de prijs. Echter, dit zou eigenlijk geen rol mogen spelen, want hoge kosten betekent vaak ook dat de videograaf betere materialen en meer ervaring heeft. Uiteindelijk zal dit dus leiden tot video’s van zeer hoge kwaliteit. 

Hopelijk helpt dit artikel u bij het maken van de perfecte promotievideo