De lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen

Datum: augustus 10, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid
Zuid-Afrikaanse wijn

Samenvatting Artikel

Er zijn veel landen in de wereld die goede wijnen produceren. Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal zijn natuurlijk de bekendste landen, maar wist u dat er nog veel meer landen zijn die bijna op hetzelfde niveau zitten als deze landen. Zuid-Afrika is één van de landen die echt in opkomst is en steeds beter kan concurreren met de traditionele wijnlanden. 

Zo worden er tegenwoordig veel kwaliteitswijnen geproduceerd in Zuid-Afrika. In dit artikel leest u wat de beste en lekkerste wijnen zijn in Zuid-Afrika. Ontdek snel zelf wat Zuid-Afrika u te bieden heeft op het gebied van vinologie. 

Stellenbosch

Voordat we de beste wijnen bespreken, moeten we eerst even kort toelichten waar de meeste wijnen worden gecultiveerd. Bijna alle wijnproductie in Zuid-Afrika vindt plaats in de regio Stellenbosch. Dit is een kustgebied in de buurt van Kaapstad. De kust heeft een grote invloed op het klimaat, want de kust maakt het droge en hete landklimaat iets milder. Daarnaast kent het gebied glooiende hellingen dat gunstig is voor de groei van druiven. In combinatie met voldoende neerslag is Stellenbosch een paradijs voor de productie van overheerlijke wijnen die een zeer hoge kwaliteit hebben. 

Rode wijnen uit Zuid-Afrika 

De meeste wijnen worden dus in Stellenbosch geproduceerd. Dit gebied kent veel microklimaten, waardoor er veel verschillende soorten wijn kunnen worden geproduceerd. Toch staat het gebied vooral bekend om de productie van diverse rode wijnen. 

Bellingham Bush Vine Pinotage Limited Release 

Dit is een vrij stevige wijn die ook wat rokerig smaakt. U kunt goed de hinten van frambozen en zwarte kersen proeven. De Bellingham Bush Vine Pinotage heeft een rijke geschiedenis. De eerste wijnstok werd namelijk al in 1693 aangeplant. Door al die jaren heen is de smaak van deze wijn verfijnd en geraffineerd. Deze wijn smaakt lekker bij wild vlees als lams en hert. 

Malbec 2015

Dit is een heerlijke rode wijn met een alcoholpercentage van maar liefst 14,4%. Dit is een vrij zoete wijn met een smaak die neigt naar chocolade. Deze wijn is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een luxe wijn. 

Meerlust Estate Rubicon

Wie op zoek is naar een echte rode wijn van hoge kwaliteit, zal zich gelukkig prijzen met de Meerlust Estate Rubicon. Deze wijn wordt gemaakt van drie verschillende druiven en heeft een heerlijk lange afdronk. Dit is een absolute topper uit het Zuid-Afrikaanse assortiment die absoluut niet mag ontbreken onder de connaisseurs. 

Andere Zuid-Afrikaanse wijnen 

Natuurlijk worden er niet alleen rode wijnen in Zuid-Afrika geproduceerd, al is het klimaat hier wel ideaal voor. Er worden ook verschillende witte en rosé wijnen gecultiveerd. Daarnaast worden er tegenwoordig ook een aantal exclusieve wijnen verbouwd. 

Vilafonté Series C 2015 

Dit is één van de exclusieve wijnen die worde verbouwd in Zuid-Afrika. Hij wordt op een speciale bodem verbouwd die ongeveer een miljoen jaar oud is. U zult wel wat meer moeten betalen voor deze unieke wijn. Een flex kost namelijk ongeveer 85 dollar.