Droogbloemen

Datum: juni 11, 2021
Categorie: Geen categorie
Droogbloemen

Samenvatting Artikel

Droogbloemen

Bent u een liefhebber van bloemen en wilt u zo lang mogelijk kunnen genieten van sfeervolle bloemen? Dan zult u droogbloemen geweldig vinden. Deze zijn eigenlijk gewoon hetzelfde als normale bloemen, maar ze gaan langer mee omdat ze gedroogd zijn. De meeste normale bloemen hebben een levensduur van ongeveer drie weken, mits u er goed voor zorgt, terwijl droogbloemen tot wel zes maanden goed blijven. In dit artikel vertellen wij u alles over droogbloemen. Lees snel verder!

Welke droogbloemen zijn er?

Vrijwel alle bloemen kunnen omgetoverd worden tot droogbloemen. De meest gebruikte bloemensoorten zijn onder andere rozen, papaver en zonnebloemen. Door experts worden ze gedroogd en vervolgens bewerkt door bloemisten. Zij gebruiken de droogbloemen om er droogboeketten van samen te stellen.

Hoe kan ik zelf droogbloemen maken?

Droogbloemen maken is vrij eenvoudig en u kunt het zelf ook doen. Aan de hand van de volgende stappen wordt het drogingsproces uitgevoerd:

  1. Kies een bloem of meerdere bloemen die u wilt drogen en verwijder de blaadjes.
  2. Bind de bloemen aan de steel aan elkaar vast, zodat u een bosje bloemen hebt.
  3. Hang de bloemen ondersteboven aan een rek. Zorg ervoor dat dit op een warme plek is, zodat ze goed kunnen drogen.
  4. Wacht een aantal dagen totdat de bloemen volledig droog zijn en doe ze daarna in een mooie vaas.

Naast dit proces, is het ook mogelijk om droogbloemen te maken met een oven. Dit is echter een duurdere manier en wordt daarom vaak door professionele bloemisten gedaan.

Levensduur van droogbloemen

Het grootste voordeel van droogbloemen is ongetwijfeld de lange levensduur. Ze kunnen soms wel zes maanden meegaan en hebben geen onderhoud nodig. Dus geen zorgen meer om het wateren van uw planten! Bovendien kunt u de levensduur nog wat uitrekken met de volgende tips:

  • Plaats droogbloemen in een kamer die niet te vochtig, maar ook niet te droog is.
  • Zet de bloemen op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen.
  • Laat de bloemen op een plek staan en verplaats ze niet te vaak.
  • Probeer de bloemen niet aan te raken en zorg ervoor dat andere voorwerpen de bloemen ook niet aanraken.

Mooie vazen voor droogbloemen

Nu u zelf een prachtig droogboeket kan maken, wilt u ze uiteraard in een mooie vaas zetten. Hier zijn verschillende opties voor. U heeft de standaard vazen, die eigenlijk geschikt zijn voor alle bloemen, maar u heeft ook luxere vazen. Denk bijvoorbeeld aan vazen die volledig gesloten zijn. De droogbloemen zijn van tevoren al erin geplaatst, waardoor het lijkt op een soort kunstwerk. De meeste bloemenvazen hebben een strak en luxe design dat bij elk interieur zal passen.