Grooming tips

Datum: september 30, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Grooming tips

Samenvatting Artikel

Uw huisdier is onderdeel van de familie en verdient de beste zorg en aandacht. Daarom is het belangrijk dat u goed let op de gezondheid van uw huisdier en hem goede verzorging geeft. Een belangrijk onderdeel hiervan is grooming. Met grooming zorgt u ervoor dat uw huisdier er fris uit zal zien en zich fit zal voelen.

Met grooming bedoelen we alles dat is gerelateerd aan de verzorging van uw huisdier. Daarnaast omvat het ook alles dat gericht is op de uitstraling van uw huisdier, denk bijvoorbeeld aan een mooie vacht en strak gekamde haren.

U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat grooming erg belangrijk is. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips zodat uw huisdier er altijd verzorgd uitziet.

Borstel regelmatig het haar van uw huisdier

Het maakt in principe niet uit welk huisdier u heeft, elk huisdier moet regelmatig worden geborsteld om de vacht gezond te houden. Vooral honden hebben extra hondenverzorging nodig omdat hun vacht vaak dik is. De dikte van de vacht en de lengte van het haar bepalen hoe vaak u moet borstelen.

Over het algemeen geldt dat een dikkere vacht ook betekent dat u vaker moet borstelen. Als u niet borstelt bij lange haren, dan komen er klitten in de vacht van uw huisdier. Dit kan pijn en irritaties veroorzaken wat erg vervelend is voor uw huisdier.

Borstel de tanden van uw huisdier

Veel mensen vergeten vaak om de tanden van hun huisdier te borstelen. Dit is een grote fout, want er kunnen verschillende infecties ontstaan in het gebit van uw huisdier als u zijn tanden niet borstelt. Er zijn speciale tandenborstels voor het gebit van uw huisdier, deze zijn meestal van rubber gemaakt.

In principe moet u elke dag het gebit van uw huisdier poetsen, maar zelfs een paar keer per week poetsen kan al een heel groot verschil maken. Het is ook belangrijk dat u speciale tandpasta koopt voor uw huisdier. Deze tandpasta bevat geen ingrediënten die schadelijk zijn voor uw huisdier en helpt bij de bescherming van het gebit.

Trim de nagels van uw huisdier

Het is ook belangrijk dat u de nagels van uw huisdier trimt. Lange nagels kunnen namelijk zeer oncomfortabel zijn en kunnen leiden tot irritaties en infecties bij uw huisdier. Over het algemeen moet u ongeveer elke 3 weken de nagels van uw huisdier trimmen. Daarbij is het belangrijk dat u de juiste materialen in huis hebt zodat u geen pijn veroorzaakt.

Was het gezicht van uw huisdier

Het is belangrijk dat u wekelijks het gezicht van uw huisdier wast. Dit is erg belangrijk voor de hygiëne en verzorging van uw kat, hond en andere huisdieren. Het is belangrijk dat u het gezicht van uw huisdier met een washandje wast om verschillende bacteriën te verwijderen.

U moet ook goed de oren van uw huisdier wassen. In de oren wordt namelijk oorsmeer opgebouwd. Als u dit niet regelmatig verwijdert, dan kunnen er infecties ontstaan. Er zijn online veel verschillende producten te vinden die helpen bij het verwijderen van oorsmeer.

Als laatste is het ook belangrijk dat u regelmatig de ogen van uw huisdier schoonmaakt. Er kan namelijk oogsmeer ophopen als u dit niet bijhoudt.