Haarverzorging voor uw haartype

Datum: mei 25, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid
Haarverzorging

Samenvatting Artikel

Haarverzorging voor uw haartype

Gezond haar is de kern van een goed gestylde coupe. Doorgaans heeft het haar het zwaar te verduren, doordat het te maken krijgt met barre weersomstandigheden, uv-stralen, zeewater en chloor. Wanneer u hierbij ook nog de haarkleuring en -styling meerekent is dat heel wat schade. Om het haar goed te onderhouden zijn de juiste haarverzorgingsproducten cruciaal. 

Elk haartype heeft andere eisen wat betreft verzorging, dus er zijn ook diverse haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Zo is er haarverzorging voor droog haar, beschadigd haar, gekleurd haar en krullend haar. Hoogwaardige haarverzorging zal het haar voorzien van de benodigde voedende ingrediënten, zoals arganolie en keratine. In dit artikel leest u hier meer over.

Shampoo en conditioner

De basis van de haarverzorging begint met shampoo en conditioner. Binnen dit categorie zijn er verschillende producten verkrijgbaar voor verschillende haartypen. De shampoo zorgt voornamelijk voor de reiniging, ontvetting en voeding van uw haar en hoofdhuid. Conditioner zorgt er dan weer voor dat het haar wordt gehydrateerd en wordt voorzien van diverse vitamines en reparerende ingrediënten. Een uniforme shampoo of conditioner zal daarom ook niet voor iedereen evenveel doen, omdat elk haartype andere benodigdheden heeft. 

Haarcrème

Velen gebruiken een föhn, een stijltang of krultang voor het stylen van het haar. Echter kan dit leiden tot droog haar. Daarom wordt een leave-in haarcrème vaak aangeraden, omdat het bescherming biedt tegen extreme temperaturen van elektronische haartools. Een haarcrème bevat ingrediënten die het haar zullen herstellen en voeden. Bovendien hoeft u dit niet uit te spoelen.

Droogshampoo

Heeft u weinig tijd om uw haar te wassen in de ochtend? Dan is een droogshampoo de ideale oplossing. Meestal komt een droogshampoo in de vorm van een poeder of spray. Door het gebruik ervan wordt het haar gereinigd van vettigheden en u krijgt ook nog eens wat extra volume. Ook voor droogshampoos geldt het dat er verschillende soorten zijn voor diverse haartypen, onder meer voor gekleurd haar en beschadigd haar. 

Haarmaskers

Een gezonde uitstraling van uw haar bereikt u door middel van een haarmasker. Deze geeft het haar intensieve verzorging en helpt bij gespleten haarpuntjes, dofheid, haaruitval en beschadiging. Het wordt aangeraden om hier wekelijks  gebruik van te maken, zodat het haar een verzorgende en hydraterende boost krijgt. Hierdoor zal het er meteen gezonder uitzien. 

Haarserums en haarolie

Bent u op zoek naar een product dat meer geconcentreerd is? Dan raden wij een haarserum aan. Dit product brengt u aan op droog haar en hoeft u ook niet uit te spoelen. Doorgaans wordt dit gebruikt om pluis te verminderen, glans te geven en het haar te voorzien van een beschermende laag. 

Ook is er haarolie verkrijgbaar, wat bedoeld is om het haar op een intensieve manier te herstellen. Het haar wordt gevoed om de haarschubben zichzelf te laten repareren. Uiteraard is het ook mogelijk om de twee producten te combineren voor een optimaal resultaat. Zo wordt het haar gevoed en beschermd. Wel is het belangrijk om deze producten op schoon haar en alleen in de puntjes aan te brengen.

Meer weten over verzorging?

Wilt u meer weten over haarverzorging of verzorgingsproducten in het algemeen? Houd dan Startup24 in de gaten. Wij zullen de website regelmatig voorzien van nieuwe artikelen met betrekking tot diverse onderwerpen.