Kappersscharen

Datum: juni 16, 2021
Categorie: Dienstverlening
Kappersscharen

Samenvatting Artikel

Kappersscharen

Een goede kappersschaar is het belangrijkste materiaal van elke kapper. Maar er zijn zoveel verschillende scharen op de markt. Er zijn scharen waarmee u het haar fijner kunt maken, lange lokken langs het gezicht kunt knippen en zeer precies te werk kunt gaan. Met welke schaar kunt u het beste werken? Wij vertellen u alles dat u moet weten om de juiste kappersschaar te kiezen. 

Soorten kappersscharen 

Voor elk model heeft u een andere soort schaar nodig. Wilt u simpelweg knippen, of juist het haar wat uitdunnen? Hieronder lichten we toe welke schaar u het beste kunt gebruiken voor verschillende werkzaamheden. 

1. Knipschaar

De knipschaar is de bekendste schaar van allemaal. Deze schaar bestaat uit twee vlakke mesbladen die kunnen worden gebruikt om grote stukken haar weg te knippen. Bij deze schaar glijden de messen sneller door het haar waardoor u wat minder grip heeft. Kies voor een knipschaar met microvertanding als u meer grip wilt hebben. Microvertanding zorgt er daarnaast voor dat u het haar goed kunt uitdunnen.  

2. Coupeschaar

Als u op zoek bent naar een multifunctionele knipschaar, dan is de coupeschaar perfect voor u. Deze schaar heeft twee mesbladen: één met microvertanding en één met een vlak mesblad. Hierdoor kunt u zowel het haar uitdunnen als lange stukken haar wegknippen. 

3. Effileerschaar

Wilt u graag een schaar hebben die speciaal is ontworpen om het haar uit te dunnen? Dan is een effileerschaar perfect voor u. Deze schaar is voorzien van twee mesbladen die beiden zijn voorzien van microvertanding. Hierdoor kunt u zeer nauwkeurig en met veel grip knippen. 

Prijsklassement van de kappersscharen

Kappersscharen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een duurdere schaar heeft vaak een mooier uiterlijk, maar hoeft niet per se beter te werken. De prijzen kunnen variëren van 50 tot 500 euro. Met een goedkopere schaar kunnen vaak de werkzaamheden prima worden verricht. Daarom is het belangrijk dat u oog houdt voor de functionaliteit van de kapperscharen. 

Onderhoud van de kappersschaar

Zelfs een goedkope kappersschaar is relatief duur. Daarom is het belangrijk dat u zuinig omgaat met de scharen. Maak de scharen na elke knipbeurt goed schoon zodat de haren niet vast komen te zitten tussen het scharnier. Daarnaast is het belangrijk dat u de mesbladen regelmatig reinigt met olie zodat de levensduur wordt verlengd. 

Een fijne kappersschaar om mee te werken

Het formaat van de kappersschaar bepaalt voor een groot deel hoe precies u te werk kunt gaan. Een kleine schaar zorgt ervoor dat u heel nauwkeurig te werk kunt gaan, maar deze schaar ligt ook minder goed in de handen. Met een grote schaar neemt het gemak toe, maar u kunt hier het haar minder fijn mee knippen. 

Meer kappersbenodigdheden?

Bent u een professionele kapper of thuiskapper en bent u op zoek naar kappersbenodigdheden? Zorg er dan voor dat u altijd hoogwaardige producten in huis heeft. Zo kunt u altijd goed uw kapperswerkzaamheden verrichten en oogt u professioneel.