Keramieken vazen en andere leuke vazen

Datum: juli 5, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Keramieken vazen afbeelding 01

Samenvatting Artikel

Leuke vazen voor in huis

Wilt u meer sfeer aan uw huis toevoegen? Met keramieken, glazen en gouden vazen brengt u meer ambiance in huis. Deze materialen geven een exclusieve uitstraling aan uw woningen en zijn een teken van luxe. Verder kunnen de vorm en lengte van de vaas een groot effect hebben op sfeer in uw woning. In dit artikel lichten we een aantal leuke vazen uit die u in uw huis kunt plaatsen om de ambiance op te fleuren. 

Keramieken vazen

Bent u een liefhebber van natuurlijke producten en elementen? Dan zijn keramieken vazen ideaal voor u! Keramiek wordt gemaakt van gebakken klei en is dan ook een traditioneel aardewerk. Keramieken vazen zijn zeer geschikt voor natuurliefhebbers en passen binnen vrijwel elke interieurstijl. Daarnaast is keramiek in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u spelen met verschillende kleuren en kijken welke kleur het best in uw woning past. Hoe dan ook, een keramieken vaas past binnen elk huis. 

Glazen vazen

Een glazen vaas is de bekendste vaassoort en is in bijna elke huis wel te vinden. Het grote voordeel is dat glas doorzichtig is, hierdoor valt de vaas minder op en worden de kleuren van de bloemen goed uitgelicht. Daarnaast zijn glazen vazen in veel verschillende vormen beschikbaar. Heeft u een grote woonkamer? Dan zal een grote glazen vaas de ruimte mooi opvullen. In een kleine woonkamer volstaat juist een kleine vaas die niet al te veel opvalt. Daarnaast is het ook mogelijk om te variëren met de kleuren van de vazen. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Hoge vazen

Hoge vazen passen mooi in grote ruimtes. U kunt deze vazen vullen met grote boeketten, maar veren en takken staan ook mooi in deze vaas. Daarnaast zijn hoge vazen ook nog eens praktisch, want sommige boeketten zijn erg lang waardoor ze snel zullen omvallen in een kleine vaas. Verder zijn hoge vazen ook nog eens super stijlvol. Ze zijn dan ook vaak te vinden in moderne interieurstijlen zoals het Scandinavische design. 

Gouden vazen

Gouden vazen zijn tegenwoordig helemaal in! In veel huizen ziet u tegenwoordig dat men gebruikt maakt van gouden voorwerpen. Gouden fotolijsten, kasten en service zijn tegenwoordig de norm. Een gouden vaas kan dan zeker niet ontbreken! Goud straalt luxe uit en wordt al sinds de oudheid geroemd. Daarnaast combineert het goud mooi met verschillende bloemen. Een bos rode rozen in een gouden vaas straalt ongekende luxe uit. Het is allang niet meer zo dat gouden voorwerpen enkel voor de elite zijn weggelegd. Tegenwoordig heeft men gouden verf waardoor gouden vazen voor iedereen betaalbaar zijn. 

Kies jouw favoriete vaas

Heb jij jouw favoriete vaas al in onze top 5 leukste vazen zien staan? Kijk dan welke vazen het best bij jouw interieur passen. Met bovenstaande vazen fleurt jouw interieur in elk geval enorm op!