Onderzoekspanel

Datum: maart 24, 2021
Categorie: Dienstverlening
Onderzoekspanel

Samenvatting Artikel

Onderzoekspanel

Een onderzoekspanel verwijst naar een groep mensen die veelvuldig deelnemen aan marktonderzoeken. Door hieraan deel te nemen kunnen de panelleden geld verdienen en cadeaubonnen of cadeaus ontvangen. Met behulp van een marktonderzoek worden vragen over uiteenlopende onderwerpen beantwoord. Van actuele thema’s tot vragen over nieuwe producten of diensten, een marktonderzoek kan betrekking hebben op veel zaken. Onderzoekspanels worden doorgaans gebruikt voor kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Lees in dit artikel meer over dit onderwerp.

Deelnemen aan een kwalitatief onderzoek

Bij een kwalitatief onderzoek worden een selectie van deelnemers geïnterviewd over een specifiek thema. Het interview kan tussen de dertig minuten en twee uur duren, afhankelijk van het onderwerp. Beloningen zijn over het algemeen vrij hoog, waardoor we kunnen zeggen dat een beloning van rond de € 50 gangbaar is.

Deelnemen aan een kwantitatief onderzoek

Bij een kwantitatief onderzoek wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een online vragenlijst. Dit zal aanzienlijk minder tijdrovend zijn en duurt gemiddeld tussen de vijf en vijftien minuten. Er zijn onderzoekspanels die een beloning per vragenlijst geven in de vorm van een spaarsysteem, waarbij u tussen de €0,20 en €2,00 kan krijgen per vragenlijst. Ook zijn er onderzoekspanels die werken met verlotingen van geldbedragen, cadeaubonnen of andere beloningen. 

Hoe vaak kan ik meedoen?

Elk onderzoek heeft vaak andere vereisten. Zo zijn er onderzoekspanels die om een specifieke doelgroep vragen. Voor het onderzoek zullen enkele vragen gesteld worden, zodat er bepaald kan worden welke deelnemers tot de doelgroep behoren. Hoe vaak u vervolgens mee kan doen hangt geheel af van de panel. Sommige panels zullen u wekelijks meerdere malen uitnodigen, terwijl andere panels u maandelijks zullen uitnodigen. Voor de kwalitatieve onderzoeken worden deelnemers minder vaak gevraagd dan voor kwantitatief onderzoek. 

Aanmelden voor onderzoekspanels

Wilt u zich aanmelden voor een onderzoekspanel? Dat kan meestal gemakkelijk door uw persoonsgegevens in te vullen op hun website. Hierna zult u uitgenodigd worden voor onderzoeken. Meer weten over onderzoekspanels? Hoe dan Startup24 goed in de gaten voor meer artikelen.