Schutting laten plaatsen

Datum: mei 16, 2022
Categorie: Huis, tuin en dier
Lindeman schuttingen feature image 01

Samenvatting Artikel

Redenen om een schutting te laten plaatsen

Overweegt u om een schutting te laten plaatsen, maar bent u hier nog niet helemaal zeker van? Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom veel mensen ervoor kiezen om een schutting te plaatsen. Een schutting brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Benieuwd welke voordelen dit precies kunnen zijn? Wij zochten het voor u uit en hebben de verschillende voordelen van een schutting in de tuin voor u op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek waarom veel mensen kiezen voor het plaatsen van een schutting in de tuin. 

Minder inkijk  = meer privacy

Een van de meest voorkomende redenen dat mensen kiezen voor het plaatsen van een schutting, is privacy. Veel mensen vinden het niet fijn als andere mensen in hun tuin kunnen kijken. Een schutting geeft dan ook een meer beschut gevoel. Daarbij is de beveiliging van het terrein een belangrijke reden om een schutting te plaatsen. Zo kan een potentiële inbreker niet de tuin inkijken en zo zien wat voor kostbare spullen u in huis hebt. Ook komen ze minder gemakkelijk binnen, omdat ze immers eerst de schutting over moeten klimmen. Met een schutting bakent u uw eigen terrein perfect af en profiteert u van zowel privacy als een belangrijk stukje veiligheid.  

Houdt de wind tegen

Het kan nogal flink waaien in ons landje, zeker aan de kust. Een schutting houdt in dat geval de wind tegen. Dit maakt het mogelijk om in de tuin beschutte plekken te creëren waar u niet geraakt wordt door de wind. Veel mensen vinden dit erg prettig aan een schutting. Deze schaduwrijke plekken zijn bovendien erg prettig als u lekker in de tuin zit in de zomer. Zo heeft u het niet snel te heet in de tuin. 

Werkt geluiddempend

Heeft u te maken met geluidsoverlast, dan kan een schutting geluiddempend werken. Natuurlijk kunt u niet al het geluid vermijden, maar een zo dicht mogelijke schutting kiezen kan zeker helpen. Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat de schutting zo hoog mogelijk is. Normaliter is een schutting 180 cm. Wanneer u echter kiest voor een schutting van 200 cm hoog, kan dit ook geluiddempend werken. 

Uw tuin krijgt een luxe uitstraling

Door een schutting in de tuin te plaatsen, krijgt de tuin een luxe uitstraling. Dit is uiteraard afhankelijk van welk materiaal u kiest. Een hout beton schutting zorgt voor een balans tussen een natuurlijk effect en luxe door de combinatie van de materialen. 

Schutting kost minder onderhoud dan een heg

Ook een van de veel voorkomende redenen dat mensen voor een schutting kiezen, is dat een schutting veel minder onderhoud kost dan een heg. Een heg moet namelijk om de zoveel tijd gesnoeid worden, terwijl dit uiteraard niet bij een houten schutting hoeft. Omdat mensen erg druk zijn, is een optie met weinig onderhoud altijd het meest gewenst.

Kiest u ook voor een schutting in de tuin? Laat dan voor het beste resultaat altijd een schutting plaatsen door een schutting specialist.