Steigerhouten meubels

Datum: augustus 13, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Steigerhouten meubels

Samenvatting Artikel

Wilt u graag meer sfeer aan uw woning geven, maar heeft u geen idee wat voor meubels u moet aanschaffen? Dan kan het wellicht interessant zijn om u te verdiepen in steigerhouten meubels. 

Meubels die van steigerhout zijn gemaakt, zijn over het algemeen beter dan meubels van normaal hout. U zult na het lezen van dit artikel precies begrijpen waarom steigerhout zoveel beter is. Tevens is steigerhout niet per se duurder, het is vaak zelfs nog een stukje goedkoper. 

Verder bent u ook helemaal hip als u meubels van steigerhout aanschaft. Dit is namelijk een trend die razendsnel aan het groeien is, ook in België en Nederland. U speelt met steigerhouten meubels dus in op de toekomstige ontwikkelingen. 

Wat is steigerhout precies? 

Steigerhout wordt voornamelijk bij constructiewerkzaamheden gebruikt. Voornamelijk bij het bouwen van steigers. Na ongeveer 5 tot 7 jaar wordt het hout vervangen, terwijl dit hout nog steeds heel sterk is en van goede kwaliteit is. Daarom wordt dit hout vaak gerecycled en wordt het verwerkt in meubels. 

Veel mensen hebben geen idee waar steigerhout nu eigenlijk van wordt gemaakt. Meestal wordt er vurenhout gebruikt voor de productie van steigerhout. Dit is super stevig hout dat niet snel gaat rotten. Dat moet ook wel, want men kan in de bouw geen fouten permitteren. Dit maakt vurenhout dan ook uitermate geschikt voor meubels. 

De robuustheid van vurenhout zorgt ervoor dat meubels van steigerhout goed tegen erosie van de wind en regen kunnen. Dit maakt steigerhouten meubels dan ook uitermate geschikt voor in de tuin. Maar ook binnen in huis misstaan steigerhouten meubels niet. 

Steigerhouten meubels zijn verantwoord

De planeet wordt aangetast door het consumptiegedrag van de mensen. We gebruiken te veel fossiele brandstoffen met alle gevolgen van dien. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om dit probleem te mitigeren. Het klinkt misschien gek, maar met steigerhouten meubels kunt u ook zelf het verschil maken.

Veel mensen weten namelijk niet dat steigerhout heel verantwoord is. Het wordt namelijk volledig van gerecycled vurenhout gemaakt. Voor een meubel van steigerhout worden dus geen extra bomen gekapt. Hierdoor is er ook veel minder CO2 uitstoot en wordt er minder water verspild. 

Steigerhout draagt dus bij aan een duurzame wereld. Het zal in de toekomst dan ook waarschijnlijk een noodzaak worden om alleen meubels te produceren die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. U anticipeert op de toekomst door nu te investeren in meubels van steigerhout. 

Welke meubels van steigerhout zijn er?

Er zijn echt heel veel meubels die van steigerhout worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan wanden, tuinmeubels en kasten. In principe kunt u ook steigerhouten meubels op maat laten maken. Zo kunt u op zoek gaan naar steigerhout ideeën en deze door een vakman op maat laten maken voor uw woning. 

Kortom, steigerhouten meubels kennen veel voordelen en het zal in de toekomst waarschijnlijk een noodzaak worden om volledig over te stappen op steigerhouten meubels.