Tips voor de airfryer

Datum: september 14, 2021
Categorie: Voeding en gezondheid
Tips voor de airfryer

Samenvatting Artikel

U heeft vast wel eens geprobeerd om een gezondere levensstijl te implementeren. Daarbij heeft u ongekend gemerkt dat het knap lastig is om al die lekkere snacks op een borrelavond te laten liggen. Deze snacks worden vaak in de frituurpan bereid en hebben dan ook een hoog vetgehalte. Niet zo gezond dus voor uw lijn!

Maar niet getreurd, u kunt toch van deze snacks blijven genieten zonder dat het slecht is voor uw gezondheid. Tegenwoordig hoeven snacks namelijk niet meer gefrituurd te worden, ze kunnen namelijk ook met een airfryer worden bereid. Met een airfryer bereidt u veel gezondere snacks, want er wordt gebruikgemaakt van hete lucht die om de snacks heen worden gecirculeerd. 

In dit artikel leest u hoe u de lekkerste snacks in de airfryer klaarmaakt. 

De airfryer moet goed heet zijn 

Net zoals bij een normale frituurpan dient ook de airfryer goed warm te zijn voordat u de snacks erin kunt doen. Een lauwe airfryer zal er namelijk voor zorgen dat de snacks niet goed krokant worden waardoor de smaak wordt verpest. 

De meeste airfryers hebben een speciale voorverwarmfunctie. Eenvoudige airfryers hebben deze functie meestal niet. In dit geval kunt u de airfryer 5 minuten aanzetten zonder snacks erin. Dit zal ervoor zorgen dat de airfryer heet wordt. 

De snacks krokant maken in een airfryer

Het is een ware kunst om snacks krokant te krijgen in de airfryer. Dit is voor veel mensen dan ook een reden om geen airfryer te kopen. Echter, dit is grote onzin, want snacks kunnen ook prima krokant worden in een airfryer. U moet alleen weten hoe u dit moet doen. 

De truc om snacks krokant te krijgen in een airfryer is het gebruik van een klein beetje olie. U moet de snacks insprayen met olie. Hierdoor zal de buitenkant van de snacks krokant worden. Ook moet u een klein beetje olie over het mandje sprayen om ervoor te zorgen dat de snacks niet gaan plakken. 

Speciale snacks voor de airfryer

Veel mensen maken een grote fout wanneer ze snacks in de airfryer stoppen. Ze gebruiken namelijk snacks die zijn bedoeld voor de frituurpan. Deze snacks kunnen absoluut niet in de airfryer, want ze zullen nooit krokant worden in de airfryer. Wilt u bijvoorbeeld rundvlees kroketten uit de airfryer? Dan is het belangrijk dat u rundvlees kroketten koopt die speciaal voor de airfryer zijn gemaakt. Alleen dan zult u krokante snacks krijgen. 

Bewaar genoeg ruimte in het mandje 

Het is misschien efficiënt om zoveel mogelijk snacks in de airfryer te stoppen, maar dit bevordert de smaak van de snacks niet. Wanneer het mandje te vol zit, dan zullen de snacks tegen elkaar plakken waardoor ze niet krokant worden. Zorg er dus altijd voor dat de snacks voldoende beweegruimte hebben zodat de hete lucht zich goed om de snacks heen kan bewegen. 

Temperatuur en tijd zijn belangrijk 

Het is misschien lekker makkelijk om altijd alle snacks 10 minuten lang op 180 graden te bakken, maar deze indicatie is alleen geschikt voor bepaalde snacks. Iedere snack moet op een andere tijd en temperatuur worden gebakken. Als u de beste smaak wilt, dan is het belangrijk dat u goed op de verpakking leest hoelang de snack in de airfryer moet en op welke temperatuur deze moeten worden gebakken.