Top 5 tips voor design vazen in huis

Datum: augustus 10, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Design vazen

Samenvatting Artikel

U krijgt vast wel eens een mooie bos bloemen cadeau, of u koopt zelf bloemen bij de bloemist om de hoek. Deze sierlijke bloemen geven meer sfeer aan uw woonkamer, maar u heeft natuurlijk wel een mooie vaas nodig waarin u deze bloemen kunt bewaren. De grote vraag is alleen wat voor vaas u precies nodig hebt. In dit artikel leest u de top 5 tips voor design vazen in huis. Zo weet u precies waar u rekening mee moet houden als u een nieuwe design vaas gaat kopen. 

1. Een eenvoudige bloemenvaas zegt meer 

Bent u op zoek naar een nieuwe vaas maar heeft u geen idee welke vaas u moet kopen? Dan hebben wij de gouden tip voor u: kies voor een zeer eenvoudige vaas die strak oogt! Een vaas hoeft niet altijd een heel kunstwerk te zijn met veel verschillende kleuren. Juist een eenvoudige vaas die van glas is gemaakt, kan een positief effect hebben op de ambiance in uw woning. In een eenvoudige vaas worden de bloemen namelijk beter geaccentueerd. Alle aandacht is namelijk op de bloemen gevestigd en minder op de vaas. Zo komen de bloemen goed tot hun recht. 

2. De vaas moet stevig zijn 

Een sierlijke vaas met mooie figuren kan natuurlijk heel mooi zijn, maar u moet natuurlijk niet het praktische aspect van de vaas vergeten. De vaas moet namelijk goed de bloemen ondersteunen zodat deze niet omvallen. Daarom raden we u aan om een vaas van stevig materiaal te kopen. Een vaas van dik glas zal hierbij volstaan, maar ook andere materialen als ijzer bieden een goede optie. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat de vaas tegen een stootje kan. Het zou natuurlijk zonde zijn als de vaas breekt wanneer er per ongeluk tegenaan wordt gestoten. Gelukkig zijn de meeste design vazen tegenwoordig van stevig materiaal gemaakt. 

3. Trendy vazen 

We hebben zojuist uitgelicht dat een bloemenvaas vooral praktisch en stevig moet zijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. We raden u dan ook aan om toch een klein beetje rekening te houden met het uiterlijk van de vaas. Gelukkig zijn er veel vazen die het pragmatische aspect en het esthetische aspect goed met elkaar combineren. 

Zo zijn er veel trendy vazen op de markt verkrijgbaar die ook nog eens heel stevig zijn en goed de bloemen ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld voor trendy vazen kiezen. Dit zijn vazen die speciale designs hebben die veelal een modern karakter hebben. Daarnaast worden er vaak unieke materialen gebruikt die mooi bij het interieur van uw woning passen. 

4. Kies voor een setje vazen

Waarom zou u slechts één vaas kopen. U kunt er ook voor kiezen om meerdere kleine vazen te kopen. Op deze manier kunt u uw bos bloemen verdelen over verschillende vazen zodat u in meerdere ruimtes kunt genieten van de bloemen. Daarnaast is het ook zeer stijlvol om de vazen naast elkaar te plaatsen. Tevens is het vaak goedkoper om meerdere vazen tegelijk te kopen, want er wordt vaak korting verstrekt bij grote bestellingen. 

5. Kies een vaas die bij uw interieur past 

Er zijn natuurlijk veel verschillende vazen op de markt. Toch blijft het belangrijk dat u voor een vaas kiest die bij het interieur van uw woning past. Als het design niet goed bij uw woning aansluit, dan zal de vaas heel erg opvallen en niet synchroon zijn met de aura in uw woning.