Waar vind je de mooiste bloemen?

Datum: augustus 12, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Pluktuin

Samenvatting Artikel

Wilt u iemand graag verrassen met een mooie bos bloemen of wilt u stiekem gewoon zelf een mooie bos bloemen voor in huis? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u bloemen koopt die niet snel verwelken. Het zou namelijk heel treurig zijn als u vandaag veel geld besteedt aan mooie bloemen en deze vervolgens de volgende dag alweer dood zijn. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat u weet waar u bloemen koopt. Bij voorkeur koopt u de bloemen zo vers mogelijk in, zodat u maximaal kunt genieten van de bloemen. In dit artikel leest u waar u de mooiste en meest verse bloemen koopt. 

Kwekersbloemen

Wat is nu de eerste plek waar u aan denkt als u op zoek bent naar de meest verse bloemen? U zult waarschijnlijk aan de bloemist denken. Dit is inderdaad een goed optie, maar u kunt nog veel versere bloemen krijgen dan bij de bloemist. Hiervoor moet u naar de kern gaan, namelijk naar de plek waar de bloemen daadwerkelijk worden geproduceerd. 

Natuurlijk hebben we het hier over de kweker. Bij de kweker worden de bloemen vroeg in de ochtend geoogst waarna ze in de avond naar de veiling worden gebracht. Vervolgens worden de bloemen opgekocht door verschillende bloemisten. Het duurt dus zeker twee dagen voordat de bloemen bij de bloemist aankomen.

Als u ervoor kiest om bloemen aan de deur van de kweker te kopen, dan bent u er altijd zeker van dat de bloemen vers zijn en op dezelfde dag zijn geoogst. Het is wel verstandig om pas in de middag langs te gaan, in de ochtend zijn er namelijk nog geen verse bloemen geoogst. Houd er ook rekening mee dat u met cashgeld moet betalen. U kunt namelijk vaak niet pinnen bij de kweker. 

Verse bloemen uit de pluktuin

Veel mensen zullen niet aan de pluktuin denken als ze op zoek zijn naar verse bloemen. Toch is dit de perfecte plek, want u kunt hier zelf de bloemen plukken. U betaalt een vaste prijs en krijgt de nodige materialen om zelf de bloemen te plukken. Het grote voordeel is dat u zelf bepaalt welke bloemen u wilt hebben. Zo kunt u uzelf garanderen dat er geen slechte takken zitten in de bos bloemen. Daarnaast kunt u ook een mix maken van verschillende bloemen. Zo krijgt u een zeer diverse bos bloemen. 

Daarnaast dient de pluktuin ook als bloemist. U kunt de bloemen namelijk ook zelf inpakken en versieren. Zo stelt u altijd een mooie bos bloemen samen die er sierlijk uitziet. Dit is ideaal als u van plan bent om de bloemen aan iemand cadeau te doen. 

De pluktuin heeft u nog veel meer te bieden

De pluktuin biedt u nog veel meer. Zo is het ook mogelijk om volwassenen workshops en kinder workshop te volgen. Tijdens deze workshops leert u hoe u een mooie bos bloemen samenstelt en deze mooi versiert. Na deze intensieve dag kunt u heerlijk lunchen in de theetuin onder het genot van een lekker kopje thee.