Woonkamerlampen

Datum: april 2, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier
Living room lamps

Samenvatting Artikel

Sfeervolle woonkamerlampen

De juiste verlichting in de woonkamer kan veel in huis halen. Het is de ruimte waar u de meeste tijd zal doorbrengen. Daarom is het belangrijk om sfeervolle woonkamerlampen te hebben. Het moet de ruimte van voldoende verlichting voorzien, maar het moet niet te fel zijn. Ook moeten de lampen goed bij het interieur passen. Echter kan dit vrij lastig zijn. In dit artikel leggen we u alles uit over woonkamerlampen, de intensiteit, de setup en de kleuren.

Type woonkamerverlichting

Er zijn verschillende soorten lampen op de markt. Zo zijn er wandlampen, plafondlampen, staande lampen en hanglampen. Maar hoe kiest u nu de juiste lamp voor uw woonkamer? Over het algemeen worden plafondlampen gebruikt als standaard verlichting. Een wandlamp wordt vaak gebruikt als decoratie en een staande lamp dient vaak als sfeerlamp. U kunt er een stoel naast zetten en dit gebruiken om te lezen. Een combinatie van verschillende lampen is de beste keuze, omdat dit veelzijdig is en een ruimte meer sfeer kan geven. 

De intensiteit van de lamp

Een andere zaak waar u goed over na moet denken is de intensiteit van de lamp. Een plafondlamp is doorgaans fel, omdat dit de hele ruimte moet verlichten. Met wandlampen en staande lampen is het fijner om dimlicht te hebben, zodat u meer sfeer kunt creëren. Ook zijn verstelbare lampen verkrijgbaar. Deze zijn ideaal, omdat u de intensiteit kunt aanpassen met een schakelaar. Op deze manier kunt u de lamp fel zetten als u iets kwijt bent en weer dimmen als u toe bent aan ontspanning. Wilt u meer woonideeën voor uw huis? Lees dan verder.

Kies voor de juiste setup

Tevens is de setup van de lampen ook van belang. U wilt natuurlijk de juiste verlichting voor elke situatie hebben. Zo kunnen hoeklampen gebruikt worden om donkere hoeken te verlichten, wandlampen voor een schilderij aan de muur en staande lampen voor een leeshoek. Eventueel kunt u een interieurontwerper inschakelen om de juiste lampen een plekje in huis te geven.

Licht met kleur

Tegenwoordig zijn er veel lampen met kleur op de markt, ook wel Hue lampen genoemd. Deze lampen kunnen van kleur veranderen, waardoor u de verlichting in de woonkamer ook kunt aanpassen. Wilt u tot rust komen? Dan zet u de lampen op blauw. Wilt u meer sfeer creëren? Dan zet u de lampen op rood. De lampen kunnen ook automatisch van kleur wisselen, waardoor ze een goede aanvulling zijn voor uw woonkamer.

Meer over lampen?

Meer weten over de leukste lampen voor uw woonkamer? Houd Startup24 dan goed in de gaten voor meer artikelen en ideeën voor uw interieur en huis.